Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2015 13:08

Στιλ: "Μου αρέσει ο Τσίπρας, αυτός θα βρει τη σωστή λύση"

Γράφτηκε από τον
Στιλ: "Μου αρέσει ο Τσίπρας, αυτός θα βρει τη σωστή λύση"

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Λουκ Στιλ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις ελληνικές τράπεζες, ενώ, δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει στο Champions League και να κληθεί στην Εθνική Αγγλίας μέσω του Παναθηναϊκού.


Σε "τιτίβισμα" του στο Twitter, o Λουκ Στιλ είχε δηλώσει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα μέσω της μη απόσυρσης των καταθέσεων του από τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο στη συνέντευξη του, το προχώρησε ακόμα παραπέρα!
Ο Άγγλος έδειξε απόλυτα ενήμερος για τα τεκταινόμενα στη χώρας, εκφράζοντας την πλήρη (!) εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζοντας μέχρι την... απουσία γραβάτας από τις ενδυματολογικές επιλογές του Έλληνα πρωθυπουργού!
Φυσικά, κυριάρχησαν οι αναφορές στο αγωνιστικό κομμάτι και στους στόχους που θέλει να πετύχει με τον Παναθηναϊκό, όπως την κατάκτηση ενός τίτλου και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λουκ Στιλ στην εφημερίδα Live Sport:

Για την κατάκτηση ενός τροπαίου: «Κάθε κατάκτηση τίτλου είναι δύσκολη υπόθεση, ακόμα και στο πρωτάθλημα Ουαλίας. Είναι μία μάχη όλη τη τη σεζόν να είσαι δυνατή ομάδα και να βελτιώνεσαι συνεχώς. Έστω και 5% να γίνεις καλύτερος, κερδίζεις πολλά, μέχρι και ένα τρόπαιο. Για αρχή, θέλουμε μία πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για να πετύχουμε κάτι καλύτερο από πέρσι».

Για το φετινό ρόστερ: «Δεν είσαι Παναθηναϊκός αν δεν παρουσιάζεις βελτίωση, ο Βόκολος δε θα έκανε την δουλειά του καλά αν δεν έφερνε παίκτες που να μας ανεβάσουν επίπεδο. Προφανώς Εσιέν και Σάντσεθ έχουν σπουδαία φήμη, αλλά δε τους έχω δει ακόμα, όμως το σημαντικό για εμάς είναι οι παίκτες από την ακαδημία που κάθε χρόνο βελτιώνονται. Παιδιά όπως ο Δώνης, που σε κάθε σεζόν ανεβαίνουν 20-30%, χωρίς να κάνεις κάποια αγορά βελτιώνεσαι».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Μιλάμε για την κορυφαία διοργάνωση, χρήματα, γόητρο, κάλυψη από τα ΜΜΕ. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, όπως και δικό μου. Είναι σημαντικό για ένα σύλλογο με την ιστορία του Παναθηναϊκού, αν και τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δυσκολίες. Θέλουμε να προχωρήσουμε φέτος και δουλεύουμε σκληρά πάνω σε αυτό. Πέρσι ίσως δε τα δώσαμε όλα, τώρα πρέπει χωρίς να παραμελήσουμε το πρωτάθλημα, να είμαστε 100% έτοιμοι».

Για το αν θα επέλεγε κάποιο αντίπαλο: «Μίλησα με κάποιους δημοσιογράφους, μου είπαν ότι η Μπριζ ίσως είναι η πιο βατή αντίπαλος. Εγώ δε βλέπω κάποια εύκολη ομάδα. Την αντιμετωπίσαμε και σε ένα φιλικό, όμως δεν μπορείς να κρίνεις, είναι άλλα παιχνίδια αυτά, θα ήταν άδικο».

Για την κατάστασή του: «Είχα ένα πρόβλημα από την προηγούμενη σεζόν, μπήκα δυνατά στην προετοιμασία, όμως αισθάνθηκα ενοχλήσεις. Ο προπονητής μου είπε πως με τον Άγιαξ θα παίξω το μισό ματς».

Για το κεφάλαιο Εθνική: «Είναι από τους παλιότερους στόχους μου και ένας από τους λόγους που επέλεξα τον Παναθηναϊκό. Χρειαζόμουν μία αλλαγή, να παίξω σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, είναι ευκαιρία να παίξω και στην Ευρώπη και ίσως να με προσέξουν. Και πέρσι κάτι έγινε, όμως για να φτάσω στην Εθνική χρειάζονται περισσότερα. Πάντα υπάρχει πιθανότητα και εγώ δε θέλω ποτέ να σταματάω να μάχομαι».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ίσως υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα, αλλά δε σκέφτηκε ποτέ να φύγω. Είμαι χαρούμενος εδώ και η ομάδα ευχαριστημένη από εμένα. Είναι καλό για ένα παίκτη να υπογράφει μακροχρόνια συμβόλαια και όπως μου είχε πει ο Γκάρι Νέβιλ, όταν προσφέρουν κάτι τέτοιο, δε πρέπει να το σκεφτείς αλλά να υπογράψεις. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών, όπως έγινε και στην προηγούμενη ομάδα μου που έμεινα περισσότερο από ότι περίμεναν όλοι».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Δεν ήθελα να πω μεγάλα λόγια και ψέμματα όταν ήρθα. Όμως με στήριξαν και το έχω εκτιμήσει πάρα πολύ. Δε θα ξεχάσω στο πρώτο μου λάθος, με τον Αστέρα, που ήταν βρεγμένα τα γάντια και μου γλίστρησε η μπάλα. Στο ημίχρονο φώναζαν το όνομα μου για να με εμψυχώσουν. Για εμένα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά και με κάνουν να δένομαι».

Για την κρίση στην Ελλάδα: «Όλοι έχουν άποψη, όμως δε ξέρω ποια είναι η σωστή. Αυτό που ξέρω, είναι πως όσοι παίρνουν τις αποφάσεις είναι μορφωμένοι, δεν ήρθαν από τον... δρόμο και πιστεύω πως θα κάνουν το σωστό. Το γεγονός ότι δε φορούν γραβάτα, είναι άλλο θέμα. Εμένα μου αρέσει αυτός ο τύπος (Τσίπρας), δεν θα πω εγώ σε έναν πρωθυπουργό πως να κάνει την δουλειά του, όμως είμαι χαρούμενος που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Δε ξέρω ποια είναι η σωστή λύση, όμως πιστεύω πως αυτός θα την βρει. Οι φίλοι μου βλέπουν άσχημες εικόνες και νομίζουν πως ζω σε μία τριτοκοσμική χώρα. Μου λένε να σηκώσω τα λεφτά μου, αλλά εγώ δε θα το κάνω, αυτό δεν είναι λύση. Πρέπει όλοι να έρθουν σε αυτή τη χώρα για διακοπές, είναι απίστευτη με τρομερά μέρη. Δεν έχω ξαναδεί τόσο όμορφη χώρα».
Πηγή: sport24.gr