Τρίτη, 21 Ιούλιος 2015 17:54

Με νικητή τον Απόλλωνα ολοκληρώθηκε το τουρνουά ανθρωπιάς της Νέδουσας Αλαγονίας

Γράφτηκε από τον

Με τη διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, το τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η Νέδουσα Αλαγονίας στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης».


Έξι ομάδες, Ομόνοια, Ατρόμητος Καλαμάτας, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Ε. Αβίας, Θύελλα Χαρακοπιού και η διοργανώτρια Νέδουσα, αλλά και αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά που σκοπό είχε τη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να μπορέσει ένας συνάνθρωπος μας, ο Ηλίας Παυλής να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα χέρια μετά από τραυματισμό που είχε με κροτίδα. Με πρωτοβουλία του Νικήτα Λαδά, προπονητή της Νέδουσας διεξήχθη το τουρνουά, μέσα από το οποίο συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και τόσο οι ομάδες, αλλά και ο κόσμος που έδωσε το "παρών" στους αγώνες ή αγόρασε ένα εισιτήριο έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράσταση στο άτυχο συνάνθρωπο μας και την οικογένεια του. Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού, ο κ. Λαδάς παρέδωσε έναν φάκελο με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, στον Γιάννη Παυλή, πατέρα του άτυχου συνανθρώπου μας.
Το κόστος αποκατάστασης του προβλήματος στα χέρια είναι περίπου στις 50.000 ευρώ και θα χρειαστεί και άλλα χρήματα, είτε μέσα από τη διεξαγωγή ανάλογων τουρνουά, είτε από διάφορες άλλες κινήσεις.
Σε ότι αφορά τους δύο τελευταίους αγώνες, στο μικρό τελικό συναντήθηκαν η Α.Ε. Αβίας με τον Ατρόμητο Καλαμάτας και στο μεγάλο τελικό ο Απόλλωνας Καλαμάτας με τη Θύελλα Χαρακοπιού, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε κερδίσει στη διαδικασία των πέναλτι την Α.Ε. Αβίας (και όχι το αντίθετο που είχε γραφτεί εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλλο).
Αναλυτικά τα δύο παιχνίδια έχουν ως εξής:

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 5-2

Επιβλητική από το α' ημίχρονο ήταν η Α.Ε. Αβίας και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Ατρόμητου Καλαμάτας με 5-2 στο μικρό τελικό του τουρνουά.
Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Ηλ. Γεωργίκος με σουτ και στο 15' ο Γιαννέας με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-0. Στο 37' και πάλι ο Ηλ. Γεωργικός με σουτ μέσα από την περιοχή "έγραψε" το 3-0. Στο 42' και στο 48' ο Ν. Γεωργίκος με ισάριθμα σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 55' ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ψαρρέα και ο Αγγελόπουλος από τα 11 βήματα μείωσε σε 5-1. Στο 59' ο Ατρόμητος κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή και πάλι του Λυμπερόπουλου από το Μαλίκι αυτή τη φορά. Το εκτέλεσε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βασίλης Σακκάς με βοηθούς διαιτητές τους Παναγιώτη Μανωλόπουλο και Δημήτρη Τάγαρη
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Χρήστος Κάρλος, Δημήτρης Γεωργουλέας, Κώστας Μητσέας, Θανάσης Γαλανόπουλος, Θανάσης Ψαρρέας, Δημήτρης Αποστολίδης, Γιάννης Μαλίκι, Χρήστος Λιτό, Ηλίας Γεωργίκος, Δημήτρης Κορμπής, Άγγελος Γιαννέας. Έπαιξαν και οι Νίκος Γεωργίκος, Σπύρος Μάρης, Γιώργος Παπαδέας, Κώστας Μπαχράμης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σπύρος Λυσσάρης, Οδυσσέας Διαμάντι, Παναγιώτης Λυκούσης, Περικλής Κουβαράς, Δημήτρης Παναγόπουλος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Τσάμπρας, Παναγιώτης Χάντζος, Βασίλης Ντοχάς, Γιάννης Λυμπερόπουλος. Έπαιξαν και οι Λεωνίδας Μούργος, Παναγιώτης Πλιάτσικας, Σπύρος Αντωνέας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ 2-1

Με τέρματα που σημείωσε ο Πουλάκος, ο Απόλλωνας επικράτησε 2-1 της Θύελλας Χαρακοπιού και αναδείχθηκε νικητής στο τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε με πρωτοβουλία της Νέδουσας.
Η Θύελλα πήρε κεφάλι στο σκορ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή του Τσίλικου στο 18'. Ο Απόλλωνας απάντησε στο επόμενο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Ο Πουλάκος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα και με σουτ έκανε το 1-1. Στο 37' ο ίδιος παίκτης με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Νίκος Χρονόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Βασίλη Σακκά και Δημήτρη Τάγαρη.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Στέλιος Κουτίβας, Χρήστος Μαριόλης, Γιώργος Αγαστράς, Θανάσης Κλουβάτος, Γιώργος Λάζαρης, Δημήτρης Αντωναίος, Κώστας Σαραντόπουλος, Χρήστος Ράτσεφ, Τζανέτος Παπαδέας, Κυριάκος Πουλάκος, Άγγελος Μάλι. έπαιξαν και οι Κώστας Γαλανόπουλος, Σπύρος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Γαλέας, Δημήτρης Μαυροειδής.
ΘΥΕΛΛΑ: Γιώργος Σακκάς, Γιάννης Μαρκάκης, Γιάννης Κυριακάκης, Γιώργος Ορφανός, Κώστας Στασινόπουλος, Αποστόλης Στασινόπουλος, Παναγιώτης Βασιλογιαννακόπουλος, Σόνι Σαμπάνι, Γιώργος Στασινόπουλος, Χρήστος Σαρδέλης, Βασίλης Τσίλικος. Έπαιξαν και οι Θανάσης Σκόθος, Γιώργος Σκόθος, Ραφαήλ Πετρόπουλος, Χρήστος Σαμπάνι, Γκέρτσι Δέμπι, Παναγιώτης Μάντης, Νίκος Καφεντζής, Ηλίας Χασανέας.