Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2015 16:55

Σε δίκη 85 άτομα, απαλλαγή Μαρινάκη για τους στημένους αγώνες του 2011

Γράφτηκε από τον

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για βαριές κατηγορίες συνολικά 85 πρόσωπα, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι, για την υπόθεση των "στημένων αγώνων του 2011", με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.


Με το βούλευμα τους, που εκδόθηκε σήμερα, οι Εφέτες αποφαίνονται ότι για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" στο ποδόσφαιρο το 2011 πρέπει να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που κυρίως αφορούν εγκληματική οργάνωση, δωροληψία-δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό, παράγοντες, όπως ποδοσφαιριστές, προπονητές, μπούκερ και υπεύθυνοι ομάδωνΜ όπως ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο επιχειρηματίας Γ. Τσακογιάννης κ.ά..
Οι εφέτες αποφαίνονται ότι για την υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία που του είχε απαγγελθεί. Επίσης, απαλλάσσουν για επιμέρους πράξεις κάποιους κατηγορούμενους, ενώ διατάσσουν το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με συγκεκριμένες πράξεις, όπως για νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τον Αχ. Μπέο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω συμπληρωματική ανάκριση.
Σημειώνεται ότι απαλλακτική πρόταση για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγ. Μαρινάκη είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο και ο εισαγγελέας Εφετών Π. Πούλιος, κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της έρευνας «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων».
Όσον αφορά τον δήμαρχο Βόλου, πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο κ.Πούλιος στην πρόταση του ανέφερε: «Από το έτος 2008 μέχρι και την 27/6/2011, διηύθυνε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από τρία πρόσωπα, με σκοπό να αποκτήσουν παράνομο περιουσιακό όφελος». Ο εισαγγελέας τόνιζε πως ο κ. Μπέος «έδινε εντολή στα λοιπά μέλη της οργάνωσης- παράνομους πράκτορες, οι οποίοι δρούσαν άλλοτε για ίδιον όφελος άλλοτε για λογαριασμό του, να παίζουν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε το στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”, ποντάροντας σε απολύτως "χειραγωγημένους αγώνες", προκαλώντας εν τέλει ζημιά της εταιρίας ΟΠΑΠ».
πηγή ΑΠΕ