Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2015 13:35

«Τέρμα οι καφέδες, το Facebook και οι έξοδοι»!

Γράφτηκε από τον

Άστραψε και βρόντηξε στο σεμινάριο της Super League ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιάννης Τσαχειλίδης, «κράζοντας» τους διαιτητές!



Είσαι διαιτητής στην Ελλάδα; Τέρμα οι καφέδες, οι έξοδοι και το Facebook! Κάπως έτσι θα περιγράφαμε με δυο φράσεις τα όσα είπε στους διαιτητές της Super League ο Γιάννης Τσαχειλίδης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, στο πλαίσιο του σεμιναρίου της λίγκας ενόψει της νέας σεζόν!

Ο Τσαχειλίδης... άστραψε και βρόντηξε, ξεκαθαρίζοντας στους διαιτητές ότι πρέπει να προσέχουν πολύ όσα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους να επικοινωνούν με την ΚΕΔ μόνο με e-mail και SMS!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους πίνακες: «Θα πρέπει να προσέχετε την παρουσία σας στον αγωνιστικό χώρο όπως επίσης και την αντίστοιχη εξωαγωνιστική. Δεν πρέπει να κάνετε λάθη που θα προκαλούν και θα πλήττουν το κύρος της διαιτησίας. Αν δεν μπορείτε εσείς υπάρχουν άλλοι πίσω που διψάνε να ανέβουν στην κατηγορία. Η διαιτησία δεν χρωστάει στον Τσαχειλίδη και στον καθένα μας. Εμείς χρωστάμε στη διαιτησία. Οφείλουμε να την υπηρετήσουμε σωστά και όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Προσέξτε τις παρέες σας. Δεν θα πάτε σε νησί, σε πόλη να πιείτε καφέ με κανέναν. Να μένετε στο δωμάτιο. Αν μάθω το αντίθετο, τελειώσατε. Καφέ με κανέναν. Ούτε με παράγοντα, ούτε με συνάδελφο που είναι από την πόλη».

Για την φιλοσοφία του: «Έχω ένα στόχο και θα τον πετύχω. Όποιος πάει καλά θα παίζει. Επαναλαμβάνω. Δεν καταλαβαίνω κανέναν και τίποτα. Ο πατέρας μου ήταν παράγοντας και δεν τον άκουγα. Θα το δείτε και θα το καταλάβετε καλά αυτό».

Για το facebook: «Προσέξτε το facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταστρέφουν καριέρες. Δεν έχω αλλά θα πρέπει να προσέχετε τι γράφετε. Μετά μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας και θα έχετε πρόβλημα».

Για το πως θα επικοινωνούν οι ρέφερι με την ΚΕΔ: «Μόνο με mail, θα μου ζητάτε ακρόαση. Δεν θα με παίρνετε τηλέφωνο για το παραμικρό. Μετά τον αγώνα για το αν πήγατε καλά ή όχι. Θα στέλνετε μόνο το sms για το αποτέλεσμα του αγώνα. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Οι διαιτητές να τηλεφωνούν πριν τον αγώνα σε όλη την τετράδα. Για τα οργανωτικά θέματα. Αυτό είναι το σωστό και όχι να το κάνουν οι βοηθοί. Τα κωλύματα θα πρέπει να τα στέλνετε μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Παίζει ρόλο το κώλυμα. Αν ο λόγος που επικαλείστε δεν μας καλύπτει μπορεί να μην παίξετε σε τρεις ή τέσσερις αγώνες».

Για τα οφειλόμενα από πέρσι: «Θα μιλήσω με τον Μποροβήλο για τα χρήματα των μετακινήσεων. Θα εισηγηθώ όπου δεν είναι απαραίτητο να μην παρίσταται ο τέταρτος διαιτητής στις συσκέψεις πριν τους αγώνες για την μείωση των εξόδων.

Ανά πάσα στιγμή θα γίνονται τεστ. Για όσους κρίνουμε ότι δεν έχουν πάει καλά θα τους καλέσουμε ξανά σε 15 ημέρες. Προσέξτε το λέω ξανά. Θα παίζουν όσοι αξίζουν. Δεν ήρθα για να αποτύχω. Έχω βάλει στοίχημα και τα στοιχήματα τα κερδίζω. Θέλω έτοιμους διαιτητές που να δουλεύουν για να βελτιώνονται και όχι δημόσιους υπαλλήλους. Θα κάνω προσπάθεια να μην μειωθούν οι αμοιβές σας. Θέλω όμως και από εσάς να προσπαθήσετε για να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεών σας».

Πηγή: onsports.gr