Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 14:27

600 αστυνομικοί στο Γκαμπάλα - Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον
600 αστυνομικοί στο Γκαμπάλα - Παναθηναϊκός

Υπεραυξημένα θα είναι τελικά τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο σημερινό ματς Γκαμπάλα – Παναθηναϊκός, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν τα στελέχη του "τριφυλλιού", 600 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα στο "Bakcell Arena".


Πρόκειται ουσιαστικά για το αποτέλεσμα των συζητήσεων των στελεχών των δύο ομάδων με τους παρατηρητές της UEFA, μετά από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Γκαμπάλα εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού στον προηγούμενο γύρο και «οδήγησαν» με αναπάντεχο τρόπο στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αζέρου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγεφ και την προφυλάκιση του αρχηγού της Γκαμπάλα, Γιαβίντ Χουσεϊνοφ και του ξαδέλφου του.
Κύριο μέλημα των στελεχών της UEFA είναι να μην «περάσουν» από τον έλεγχο και εν συνεχεία αναρτηθούν «εθνικιστικά» πανό, τα οποία ενδεχομένως θα προκαλέσουν την ελληνική ομάδα. Δεν εκφράζονται, πάντως, ανησυχίες για κάτι υπερβολικό, δεδομένου ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο Μπακού περισσότεροι από δέκα φίλοι του Παναθηναϊκού, συνεπώς αποφεύγεται το ενδεχόμενο οπαδικών αντεγκλήσεων.
Επισημαίνεται ότι ο παρατηρητής της UEFA στη σχετική σύσκεψη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου («έχετε δίκιο, είναι κακή και για τις δύο ομάδες» είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Γκαμπάλα, Ρόμαν Χριχόρτσουκ), αλλά και για τον βαθμό επικινδυνότητας λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ των δύο εστιών και του… τείχους από πίσω τους. Συνέστησαν, μάλιστα στους ανθρώπους της Γκαμπάλα, να τοποθετήσουν προστατευτικά αφρολέξ για να αποφευχθεί τραυματισμός ποδοσφαιριστή. Κι όλα αυτά σε ένα ολοκαίνουριο γήπεδο, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν μόλις πριν από τρία χρόνια!
Ποιοι έκοψαν την κορδέλα; Δυο άνθρωποι που… αλληλοκατηγορούνται. Μισέλ Πλατινί και Γιόζεφ Μπλάτερ. Ποδόσφαιρο είναι αυτό... Και το ποδόσφαιρο είναι δυστυχώς – βασικά πλέον – business. Ο,τι ακριβώς, δηλαδή, συμβαίνει στο Μπακού τα τελευταία δέκα χρόνια.
Πηγή: sport24.gr