Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2015 21:04

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δική του η πρόκριση στη Λεωφόρο, 0-0 με την Καμπάλα

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Μπακού για σκορ πρόκρισης απέναντι στην Καμπάλα. Σκορ δεν πήρε, αλλά η πρόκριση, αν είναι λίγο... σοβαρός, είναι δικιά του.


Το 0-0 με τους Αζέρους έμεινε λόγω ατυχίας (16' δοκάρι Πέτριτς) αλλά και αδυναμίας, καθώς χωρίς τον Μπεργκ οι «πράσινοι» ήταν... άφαντοι στην επίθεση, ενώ όταν μπήκε ο Σουηδός δεν μπόρεσε, καθώς ήταν «κρύος» να τελειώσει τις φάσεις που είχε. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου την επόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει πως είναι καλύτερος της Καμπάλα και να συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.
Η 11άδα του Παναθηναϊκού είχε εκπλήξεις καθώς δεν είχε... Μπεργκ, αλλά ούτε και Νίνη. Οι δυο τους έμειναν στον πάγκο και το τρίο της επίθεσης ήταν Καρέλης, Καλτσάς και Πέτριτς, με τον Λουντ να είναι πίσω του. Ζέκα και Πράνιτς ήταν το δίδυμο στους μέσους, ενώ ο Κουτρουμπής έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στο κέντρο της άμυνας.
Οι... εμπνεύσεις του Αναστασίου πάντως, δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, με κάποιες ατομικές προσπάθειες των Καρέλη και Πέτριτς να μην ολοκληρώνονται. Εξαιρέσεις το -αργό- σουτ του Κροάτη, στο 16ο λεπτό, όταν η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι και εκείνο του Έλληνα άσου στο 40', με τον Μπεζοτόζνι να διώχνει στη γωνία του.
Επιθετικά λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ήταν... άσφαιρος, ενώ και στην άμυνα πέρασε στιγμές... τρικυμίας, αλλά ευτυχώς χωρίς να το πληρώσει. Η πιο καθαρή φάση για γκολ από την Καμπάλα έγινε στο 29' στην σέντρα του Αντόνοφ και την κεφαλιά του Ντοντό που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Στιλ.
Γενικά, οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό και είναι χαρακτηριστική η φάση του 36ου λεπτού, όπου για τουλάχιστον ένα δίλεπτο οι Αζέροι ήταν μέσα στην περιοχή και άλλαζαν πάσες και έκαναν σουτ, τα οποία έβρισκαν σε «πράσινα» σώματα, αλλά οι παίκτες του Αναστασίου αδυνατούσαν να διώξουν πιο μακριά...
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν πιο κινητικοί, πίεσαν ψηλά, ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε λάθη (σε ένα από αυτά, στο 53', ο Καρέλης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε πάνω σε αντίπαλο), αλλά και πάλι δεν είχαν καθαρές ευκαιρίες για γκολ.
Αυτές τις... βρήκαν όταν μπήκε ο Μπεργκ στο παιχνίδι (γύρισε πιο πίσω ο Πέτριτς και στα αριστερά αντί του Καρέλη έπαιξε ο Λουντ και στη συνέχεια ο Ατζαγκούν. Όμως, σε τρεις περιπτώσεις σε τρία διαδοχικά λεπτά, ο Σουηδός δεν μπόρεσε να πετύχει το «χρυσό», όπως θα αποδεικνύονταν, γκολ. Στο 80' η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ, στο 81' νικήθηκε σε τετ α τετ από τους Ράφαελ Σάντος και Μπεζοτόσνι και στο 82' πετάχτηκε ωραία στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την βρήκε.
Η ώρα περνούσε και το γκολ δεν ερχόταν και ο Αναστασίου έβαλε τον Λαγό αντί του Καλτσά για να δέσει καλύτερα το κέντρο. Οι Αζέροι δεν έκαναν φάσεις, στο τέλος έμοιαζαν εντελώς κουρασμένοι, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης... Έχει ακόμα 90 λεπτά για να το κάνει!
ΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόζνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντέμιροφ, Ράφαελ Σάντος, Σάντικοφ, Ζεκ (58' Ζάργκαροφ), Γκάι, Ζενιόφ, Ντοντό, Αντόνοφ (90' Μαμάντοφ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (67' λ.τρ. Ατζαγκούν), Καλτσάς (76' Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (58' Μπεργκ), Πέτριτς
Πηγή: sentragoal.gr