Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2015 12:00

Κωνσταντινέας: "Σφυρίζουν διαιτητές που είναι αρεστοί στην ΕΠΟ"

Γράφτηκε από τον

Για ύπαρξη φατριών στο χώρο της διαιτησίας και για επιλογή ρέφερι ανάλογα με τις συμπάθειες της ΕΠΟ, έκανε λόγο ο Μεσσήνιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM 94,6.


Ο πρώην ρέφερι, αφού αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «καλές» και «κακές» αλλαγές στον πίνακα διαιτησίας στην ΚΕΔ, ενώ στάθηκε στο ρόλο που πρέπει να επιτελούν οι αρχιδιαιτητές που πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατεύουν τους διαιτητές και «όχι να τους κατσαδιάζουν πριν από την έναρξη της σεζόν».
Παράλληλα, ιδιαίτερα αιχμηρός παρουσιάστηκε κατά της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι σφυρίζουν διαιτητές που της είναι αρεστοί χαρακτηρίζοντας την Ομοσπονδία ως «μια παρέα που ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά της Ευελπίδων».
Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του Πέτρου Κωνσταντινέα είναι τα εξής:
Για τις αλλαγές που υπήρξαν στους πίνακες διαιτησίας είπε:
«Στους πίνακες υπάρχουν καλές και κακές αλλαγές. Υπάρχουν κάποιοι που αισθάνονται αδικημένοι. Πρέπει, όμως, να σχολιάσουμε εκτός από τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Σύμφωνα με το προσωπικό μου κριτήριο, ανέβηκαν και καλοί διαιτητές και παρατηρητές, αλλά έμειναν και κάποιοι που δεν άξιζαν.
Τα κριτήρια διά στόματος Τσαχειλίδη για τα Facebook, ήταν κάτι που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια. Θα ήταν καλύτερο να πολεμήσουν οι Τσαχειλίδης και Βασσάρας να κάνουν επαγγελματίες τους διαιτητές. Φυσικά, δεν πρέπει να δίνουν δικαιώματα οι ρέφερι, αλλά αυτά με τις απαγορεύσεις γίνονται μόνο σε καθεστωτικές χώρες. Οι αρχιδιαιτητές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αφήσουν τους διαιτητές ήσυχους».
Για τις εκθέσεις των παρατηρητών και τα τεστ επιλογής ανέφερε:
«Ποιο είναι το κριτήριο για να γυρίσει μια έκθεση πίσω. Αν είναι να πηγαίνει κατευθείαν ο αρχιδιαιτητής στο βίντεο και να βαθμολογεί.
Ας πληρώσουν πρώτα τα χρωστούμενα στους διαιτητές και να οργανώσουν ακαδημίες διαιτητών. Στα τεστ επικρατεί το παλιό φαινόμενο. Τα τεστ δεν είναι ακριβή. Σε όσους θέλουν βγάζουν κόκκινη κάρτα, όσους θέλουν τους κρατούν. Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να βγαίνει μπροστά και να προστατεύει τους διαιτητές.
Υπάρχουν φατρίες στη διαιτησία και την πληρώνουν οι διαιτητές και σφυρίζουν άνθρωποι ανάλογα με τις συμπάθειες της ΕΠΟ. Δεν μπορεί να είναι Τσαχειλίδης και Βασσάρας στη διαιτησία ενώ υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα στην ΕΠΟ. Η ίδια διοίκηση έχει μείνει. Εγώ βλέπω διαιτητές και παρατηρητές αξιόλογοι που δεν ανέβηκαν, άλλοι που δεν άξιζαν και ανέβηκαν».
Παράλληλα, ο Πέτρος Κωνσταντινέας αναφέρθηκε στον Χιου Ντάλας:
«Ο Χιου Ντάλας πληρώνεται χωρίς να έχει αρμοδιότητες. Τον εξαφάνισαν με μύρια όσα. Ποια είναι αρμοδιότητά του; Να κρίνει τους διαιτητές μέσω βίντεο από τη Σκωτία; Αυτή τη διαιτησία θέλουμε; Να είναι η διαιτησία υπό την ΕΠΟ; Χρέος των αρχιδιαιτητών είναι να προστατεύουν τους διαιτητές, και όχι να τους κατσαδιάσουν πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Να αφήσουν τις δημόσιες σχέσεις. Το πρωτάθλημα θα είναι φέτος πολύ δύσκολο και θα υπάρχουν μεγάλες εντάσεις».
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα «βέλη» του προς την ΕΠΟ:
«Τι είναι η ΕΠΟ; Μια παρέα που οι μισοί ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά της Ευελπίδων. Οι ίδιοι οι διαιτητές δεν θα πρέπει να τους απευθύνουν καν τον λόγο. Ξέρουμε ποιοι δουλεύουν στην ΕΠΟ, ποιων οι γυναίκες δουλεύουν στην ΕΠΟ… Ας κοιτάξουν στην ΕΠΟ να εναρμονιστούν με τον κώδικα ηθικής της UEFA. Να είστε σίγουροι ότι αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί θα τελειώσουν».
Πηγή: sport-fm.gr