Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2015 13:16

Επιμένει ο Κοντονής για τους τακτικούς δικαστές

Γράφτηκε από τον
Επιμένει ο Κοντονής για τους τακτικούς δικαστές

Ο Σταύρος Κοντονής απαντά στην UEFA σχετικά με το διορισμό τακτικών δικαστών ως μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου και επιμένει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.


Όπως σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα των τακτικών δικαστών, ενώ ετοιμαζόταν να στείλει και επιστολή στην UEFA. Τελικά, ξεκαθάρισε και στους Ευρωπαίους πως κάθε διαιτητικό όργανο θεωρείται δικαιοδοτικό και συνεπώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για τη στελέχωση του οποίου με τακτικούς δικαστές υπήρξαν αντιδράσεις, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής απαντώντας στην από 21-8-15 επιστολή της UEFA σχετικά με τη σύνθεση του «Διαιτητικού Δικαστηρίου» του άρθρου 66 του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, κάθε διαιτητικό όργανο θεωρείται δικαιοδοτικό όργανο. Αυτό αναμφίβολα συμπεριλαμβάνει και το προαναφερόμενο «Διαιτητικό Δικαστήριο». Ο νόμος αναφέρεται σε όλα τα δικαιοδοτικά και πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Ο. και όχι μόνο στα όργανα του άρθρου 61 του Καταστατικού της.

Συνεπώς είναι σαφές ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο του άρθρου 66 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. εμπίπτει στο περιεχόμενο και το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 5 του νέου νόμου.

Τακτικοί δικαστές θα είναι μόνο τα «τακτικά μέλη» του Διαιτητικού Δικαστηρίου (τα μέλη δηλαδή τα οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ, δεν ορίζονται από τους διαδίκους αλλά από την Ε.Π.Ο.). Τα άλλη μέλη –οι 2 ή 4 διαιτητές (1 ή 2 ανά διάδικο), σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.- θα συνεχίσουν να ορίζονται από τους διαδίκους, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί με σχετική επιστολή (20-8-15) η Ε.Π.Ο. και το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η οποία εστάλη και στην UEFA προς ενημέρωσή της.

Ο κ. Κοντονής για μια ακόμη φορά κατέστησε σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παρά τις όποιες ελπίδες έχουν ορισμένοι για τη μη εφαρμογή του λόγω προκήρυξης των εκλογών.  

Επισυνάπτεται η αλληλογραφία του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Γιώργο Γκιρτζίκη σχετικά με τη σύνθεση του «Διαιτητικού Δικαστηρίου».

Πηγή: gazzetta.gr