Σάββατο, 29 Αύγουστος 2015 08:30

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δεκαέξι ματς το Σαββατοκύριακο για την β' φάση

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δεκαέξι ματς το Σαββατοκύριακο για την β' φάση

Τα δύο ματς της α' φάσης το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν το ορεκτικό και πλέον αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε το κυρίως πιάτο στο Κύπελλο Μεσσηνίας με την διεξαγωγή 16 αναμετρήσεων και την συμμετοχή όλων των μεγάλων ομάδων του Νομού.


Όλοι οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ, στοιχείο που αυξάνει το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια. Φαβορί βέβαια θα είναι οι ομάδες της Α' τοπικής οι οποίες μάλιστα θα είναι γηπεδούχες απέναντι σε ομάδες της Α1 και τις τρεις μόλις ομάδες της Β' τοπικής που συμμετέχουν στο θεσμό.

Η "Μαύρη Θύελλα"
και το πιθανό ντέρμπι

Στην φετινή διοργάνωση όμως προσδίδει ενδιαφέρον και η συμμετοχή της μεγάλης ομάδας του νομού, "Μαύρης Θύελλας". Οι «μελανόλευκοι» θα παίξουν εκτός έδρας με το Ασπρόχωμα έχοντας βέβαια τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση, παρότι ο Κώστας Κλάδης θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους πιο νεαρούς παίκτες του. Το Ασπρόχωμα, με τον Παναγιώτη Βούτσα πλέον στον πάγκο, τη φετινή σεζόν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.
Από εκεί και πέρα, Κυπαρισσία και Πάμισος θα παίξουν εντός έδρας απέναντι σε Νέο Αρι (Τάσος Χάριτος στον πάγκο) και Πεταλίδι (Πλακουδάκης στον πάγκο) αντίστοιχα. Σε περίπτωση νίκης και των δύο, τότε στην επόμενη φάση θα έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς καθώς η Κυπαρισσία του Νίκου Φρούσσου θα υποδεχθεί τον Πάμισο του Αντώνη Μαυρέα, επίσης σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Ο κάτοχος και οι υπόλοιποι...

Ο κάτοχος του τίτλου Τσικλητήρας Πύλου του Νίκου Κακαλέτρη θα υποδεχθεί την ΑΕ Αβίας του Διονύση Πουλή, που μετά την περσινή άνοδο θα αγωνιστεί φέτος στην Α1 τοπική.
O Aπόλλωνας θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι, στο μοναδικό ζευγάρι μεταξύ ομάδων της Α' τοπικής. Ο νικητής μάλιστα στην επόμενη φάση θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νικητή του αγώνα Ασπρόχωμα - Καλαμάτα.
Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός του Γιώργου Καλόμαλου θα υποδεχθεί την Εράνη του Δημήτρη Λίτσα, η οποία ήταν μια από τις 4 ομάδες που συμμετείχαν στην α' φάση. Έπαιξε εκτός έδρας με τον Αίαντα τον οποίο και νίκησε με 2-1 στην Καλαμάτα.
Ο Παπαφλέσσας Χώρας του Κώστα Λυμπεροπούλου είναι η δεύτερη ομάδα που πήρε την πρόκριση στην α' φάση, κερδίζοντας τον Ηρακλή Καλαμάτας εντός έδρας με 2-1. Αύριο αναμένεται να έχει πιο δύσκολο έργο καθώς θα παίξει εκτός έδρας με τον Τέλλο Άγρα, ο οποίος έχει στον πάγκο τον Θανάση Λακριντή.
Αμφίρροπο ματς αναμένεται στον Πύργο Τριφυλίας όπου ο νεοφώτιστος στην Α' τοπική Μιλτιάδης - που έχει τον Κώστα Λαμπρόπουλο στον πάγκο - θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη στην Α1 τοπική Αναγέννηση Παραλίας, η οποία παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένη και φαίνεται πως θα χτυπήσει άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Καλαματιανό ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και την Ομόνοια. Είναι ο μοναδικός αγώνας που θα γίνει βράδυ (σήμερα στις 8 μ.μ.) με τον νεοφώτιστο στην Α' τοπική ΑΟ Φαραί του Νίκου Γεωργακλή να έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ομόνοια του Σωτήρη Μπουραντώνη.
Στην Καλαμάτα ο Ολυμπιακός του Γιώργου Πολυμενέα θα υποδεχθεί τον Χανδριναϊκό όπου επέστρεψε στον πάγκο ο Δημήτρης Μάλαμας.
Στα Αρφαρά ο τοπικός Αστέρα του Στάθη Βανικιώτη θα υποδεχθεί τον Ακρίτα Κορώνης που πλέον έχει στον πάγκο του τον Νίκο Σαββίδη.
Ο Μεσσηνιακός με τον Τάσο Χατζηαγγελή πλέον στο τιμόνι, θα υποδεχθεί στην Καλαμάτα την Μεθώνη, στον πάγκο της οποίας επέστρεψε ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης.
Το Δώριο του Γιάννη Αντωνόπουλου θα φιλοξενήσει τον Κεραυνό Καλαμάτας, ο οποίος φέτος έχει στην τεχνική ηγεσία τον Βαγγέλη Σκουρλέτη.
Ο νεοφώτιστος στην Α' τοπική Πανθουριακός του Γιώργου Αργυρόπουλου θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης ο οποίος θα πάει στο ματς ως αουτσάιντερ.
Η Σπερχογεία με τον Ηλία Μαστορέα στην τεχνική ηγεσία θα φιλοξενήσει την Ακαδημία Παμίσου ενώ η Ανδρούσα με τον Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο θα είναι το θεωρητικό φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Θύελλα Χαρακοπιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της β' φάσης έχει ως εξής:

Β' ΦΑΣΗ (29-30/8)

Σάββατο 29/8
Ολυμπιακός Καλ. - Χανδριναϊκός
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 5 μ.μ.
Σερεμέτης, Σακκάς, Σταυρόπουλος
Πάμισος - Νέος Άρις
Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.
Τουρλομούσης, Βρυώνης, Γ. Μιχαλόπουλος
Αρφαρά - Κορώνη
Γήπεδο Αρφαρών, 5 μ.μ.
Κυριακόπουλος, Ταβουλαρέας, Βοσνάκης
Μιλτιάδης - Αναγέννηση Παρ.
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.
Λάμιας, Κουτσαναστάσης, Καύκας
Μεσσηνιακός - Μεθώνη
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 5 μ.μ.
Καρβούνης, Τσαούση, Μαγουλιανίτης
Ανδρούσα - Θύελλα Χαρ.
Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσοπανάκης
Ασπρόχωμα - Καλαμάτα
Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.
Μπλάνας, Γεωργαντάς, Τσίρμπας
Α.Ο. Φαραί - Ομόνοια
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 8 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Μπασιλάρης, Μανιατέας

Κυριακή 30/8
Κυπαρισσία - Πεταλίδι
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Γαλακούτης
Δώριο - Κεραυνός
Γήπεδο Δωρίου, 5 μ.μ.
Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας, Μαγουλιανίτης
Τ. Άγρας - Χώρα
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Καύκας
Πανθουριακός - Ολυμπιακός Αν.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 5 μ.μ.
Λάμιας, Τσαούση, Μπασιλάρης
Πύλος - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Μεθώνης, 5 μ.μ.
Τσουλάκος, Τσοπανάκης, Γ. Μιχαλόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά - Εράνη
Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Μανιατέας
Σπερχογεία - Ακαδημία Πάμισος
Γήπεδο Σπερχογείας, 5 μ.μ.
Σερεμέτης, Σταυρόπουλος, Τάγαρης
Απόλλων Καλ. - Διαβολίτσι
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 5 μ.μ.
Μπλάνας, Γεωργαντάς, Τσίρμπας.