Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2015 08:25

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Μέτρια εικόνα στο φιλικό 2-0 επί του Ολυμπιακού Γυθείου

Γράφτηκε από τον

Μετά το νικηφόρο σαββατιάτικο ματς κυπέλλου με το Ασπρόχωμα, χθες η Καλαμάτα είχε ένα ακόμη παιχνίδι, αυτή τη φορά φιλικό, καθώς υποδέχθηκε στο Δημοτικό Στάδιο τον περσινό δευτεραθλητή της Α' τοπικής Λακωνίας Ολυμπιακό Γυθείου.


Η μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε με 2-0 με σκόρερ τους Κερμενίδη και Τορεζάνι σε ένα κακό σχετικά παιχνίδι, όπου η Καλαμάτα είχε μεν την υπεροχή, όχι όμως την φρεσκάδα και την δημιουργικότητα που θα περίμεναν να δουν οι 100 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Αμυντικά η Καλαμάτα είχε για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας τον νεοαποκτηθέντα Ιλιεφ και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ωστόσο η αμυντική παρουσία της ομάδας θα κριθεί ασφαλέστερα σε πιο δυνατά ματς, αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πολλά πράγματα στην επίθεση χθες και οι αμυντικοί της Καλαμάτας δεν είχαν πολλή δουλειά.
Επιθετικά, η Καλαμάτα είχε κάποια καλά διαστήματα μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Θετική η εικόνα του νεαρού Νίκου Βασιλόπουλου ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας και άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια. Για μια ακόμη φορά πήρε φανέλα βασικού ο νεαρός Κακκαλής ο οποίος έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας έχοντας θετική παρουσία.

Τα γκολ και οι φάσεις

Μόλις στο 4' ο Αθανασόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Τρακάκη, ο οποίος ήταν απρόσεκτος με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή του και στην συνέχεια αναγκάστηκε να ανατρέψει τον παίκτη της Καλαμάτας.
Ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι αλλά ο Τρακάκης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε διορθώνοντας το λάθος του.
Στο 7' όμως ο Αθανασόπουλος από δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Κερμενίδη και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0.
Στο 38' συνδυάστηκαν οι Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος και το σουτ του τελευταίου απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τρακάκης. Το εκτέλεσε ο Τορεζάνι και ο Π. Δασκαλάκης με κεφαλιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ καθώς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 62' ο Τορεζάνι έγινε τελικός αποδέκτης μιας επίθεσης της Καλαμάτας και με πλασέ από δεξιά, μέσα από την περιοχή, πέτυχε το τελικό 2-0.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σακκάς.
Για την Καλαμάτα ξεκίνησαν οι Διαμαντής, Κακκαλής, Χαλκιαδάκης, Λέγκα, Ιλιεφ, Γαλανόπουλος, Κωνσταντινίδης, Λίπι, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης, Τορεζάνι. Ο Βασιλόπουλος πήρε την θέση του Κωνσταντινίδη στα πρώτα μόλις λεπτά (λόγω τραυματισμού) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δούμουρας, Καμμένος, Κουντάνης, ο υπό δοκιμή Τσοχαταρίδης και ο Βούλγαρος Μιχάλοφ που δεν έχει αποχωρήσει ακόμη και χθες πήρε χρόνο συμμετοχής.
Για τον Ολυμπιακό Γυθείου ξεκίνησαν οι Τρακάκης, Λ. Μπουρελάκος, Θ. Νάκος, Π. Δασκαλάκης, Καρνιάτης, Βλάχος, Ακ. Λογνός, Δ. Λιγνός, Γ. Σουπούλι, Μ. Σουπούλι, Φωτόπουλος.
Επαιξαν και οι Ξανθάκος, Πραστός, Μπουρελάκος, Πατσάκος, Τζσνρτάκος, Κουτράκος, Π. Νάκος, Εμμανουηλίδης.