Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 09:05

Η Σπερχογεία νικήτρια στο τουρνουά «Γ. Λουκαρέας»

Γράφτηκε από τον

Για ακόμη χρονιά η Ομόνοια διοργάνωσε τουρνουά ποδοσφαίρου το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του επί σειρά ετών παράγοντα και εκ των ιδρυτών του συλλόγου Γιώργου Λουκαρέα.


Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε την Τρίτη με τους δύο ημιτελικούς και ολοκληρώθηκε χθες με την Σπερχογεία να κατακτά την πρώτη θέση κερδίζοντας στον τελικό την Ομόνοια με 3-0.
Στον μικρό τελικό που είχε προηγηθεί, ο Απόλλωνας Καλαμάτας είχε επικρατήσει με 1-0 του Πανιώνιου Μεγαλόπολης.
Μετά την λήξη του μικρού τελικού απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στις ομάδες αλλά και στην οικογένεια του Λουκαρέα την οποία παρέλαβε ο ανιψιός του Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Ο παράγοντας της Ομόνοιας Θοδωρής Τζανετάκος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην προσφορά του Λουκαρέα στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, στο πως φτιάχτηκε στο γήπεδο και εξέφρασε την ικανοποίηση του που αθλούνται τόσα παιδιά σε αυτό.
Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε χθες από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα Νίκο Μπασακίδη ο οποίος
σημείωσε πως ο Δήμος έχει άριστη συνεργασία με τις διοικήσεις των ομάδων για να είναι όπως πρέπει οι χώροι άθλησης και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συντήρηση στον τάπητα του γηπέδου «Γ. Λουκαρέας».
Διαιτητής των δύο χθεσινών αγώνων ήταν ο Μπασιλάρης με βοηθούς τους Τσακόπουλο και Τάγαρη.

Στο πρώτο ημίχρονο
και τα τρία γκολ

Στο 18' ο Σώκαλης με κοντινή προβολή πέτυχε το 1-0 για την Σπερχογεία. Στο 23' ο Κουρέας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το 2-0, παρά την προσπάθεια του Μέτσου ο οποίος προσπάθησε με τις γροθιές να διώξει αλλά ουσιαστικά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 27' ο Δρογγίτης με κεφαλιά πέτυχε αυτογκόλ και διαμορφώθηκε το 3-0 για τους «ταύρους».
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουμούτσος, Β. Κουρέας, Κουρέας, Ντούζια, Γεωργαντάς, Κουλόπουλος, Ζουμπόπουλος, Χριστόπουλος, Σώκαλης, Παπανικολόπουλος. Έπαιξαν και οι Καραματσούκης, Μούστος, Ι. Γιακουμής, Π. Γιακουμής, Ι. Καραχάλιος, Ντέρτζια, Μαλλικούρτης, Παναγιωτόπουλος,
ΟΜΟΝΟΙΑ: Μέτσος, Πετράκος, Κ. Κοστρίβας, Δ. Κοστρίβας, Τάφα, Δρογγίτης, Πετριτάι, Αγγελής, Χατζηπαναγιώτης, Μπουραντώνης, Λυμπερόπουλος. Έπαιξαν και οι Κατσίβας, Αναζίκος, Γιαννούλης, Τζίκας, Λέγκης, Δημητρίου.

Ο Απόλλωνας 1-0
στον μικρό τελικό

Στον μικρό τελικό ο Απόλλωνας Καλαμάτας νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης με γκολ του Σκιά στο 55' (ο βοηθός είχε σηκώσει σημαία για οφσάιντ, αλλά πήρε την φάση πάνω του ο Μπασιλάρης και έδειξε γκολ) Στο 40' ο Μπραχίμι είχε δοκάρι για Απόλλωνα.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κουτίβας, Δ. Τσουλάκος, Παυλάκος, Κλουβάτος, Δ. Πανταζής, Κορομηλάς, Πετράκος, Μάλαμας, Χρ. Μαριόλης, Σκιάς, Π. Πανταζής. Έπαιξαν και οι Σαραντόπουλος, Αντωναίος, Λάζαρης, Μάλι, Μπραχίμι, Στ. Τσουλάκος, Ροβολής.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γεωργακόπουλος, Μπαλίκος, Μπιζμπίκος, Παναγιωτίδης, Δημητρόπουλος, Ζέρβας, Ψυχογιός, Μυλωνάς, Μπουγιούκος, Μπουζιάνης, Σπυρόπουλος. Έπαιξαν και οι Σταθούρος, Πετρόπουλος, Δρούλιας, Χονδρόπουλος, Ισκάκης, Καλογερόπουλος, Αναγνωστόπουλος.