Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2015 08:33

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Σήμερα η κλήρωση της Γ' εθνικής - Με 15 ομάδες ο 3ος όμιλος

Γράφτηκε από τον

Στον καταρτισμό των ομίλων της Γ' εθνικής προχώρησε χθες η ΕΠΟ, με την Καλαμάτα να μαθαίνει έτσι τους αντιπάλους της στο νέο πρωτάθλημα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο, στον οποίο όπως είχαν ξαναγράψει θα είναι μόνο 15 ομάδες μετά την οριστική αποχώρηση του Ζακυνθιακού.
Η Μεσσηνιακή ομάδα έχει αντιπάλους μεταξύ άλλων τον Κανάρη από τον Χίο και τον Ηρακλή Ψαχνών και την Χαλκίδα από την Εύβοια αλλά και παραδοσιακές δυνάμεις της Πελοποννήσου όπως ο Πανηλειακός και ο Παναργειακός.
Για την άνοδο το εισιτήριο παίρνουν μόνο οι πρωταθλητές των τεσσάρων ομίλων, ενώ υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα 6 ομάδες από τον όμιλο της Καλαμάτας (αφού έχει λιγότερες ομάδες), εφτά από τον 4ο όμιλο και 8 ομάδες από τον 1ο και 2ο όμιλο.
Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ενώ θα ολοκληρωθεί (και για τους τέσσερις ομίλους) στις 30 Απριλίου 2016.
Το πρωτάθλημα θα διεξάγεται Σάββατο και Κυριακή αλλά θα έχει τέσσερις (4) εμβόλιμες αγωνιστικές μέρες στο πρόγραμμα του 1ου και 2ου ομίλου τις Τετάρτες 14.10.2015, 04.11.2015, 25.11.2015 και 16.12.2015.
Οι αντίπαλοι της Καλαμάτας στον 3ο όμιλο είναι οι Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός (Ηλεία), Παναργειακός, Ερμιονίδα (Αργολίδα), Λουτράκι (Κορινθία), Σπάρτη (Λακωνία), Παναρκαδικός (Αρκαδία), ΑΟ Λεβάντε (Ζάκυνθος), Βύζας Μεγάρων (Δυτική Αττική), Χαλκίδα, Ηρακλής Ψαχνών (Εύβοια), Αιολικός (Λέσβος), Κανάρης Νενήτων (Χίος).
Όπως έχει ανακοινωθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής η κλήρωση για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής  περιόδου 2015-2016 θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.
Να σημειωθεί επίσης ότι στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται.
 
Σάββατο στην Κόρινθο,
Κυριακή εδώ με Λεβάντε

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα συνεχίζει την προετοιμασία της ενώ έχει προγραμματίσει δύο φιλικά για το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο θα παίξει εκτός έδρας με την Κόρινθο (ομάδα Α' τοπικής πλέον) ενώ την Κυριακή θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο τον ΑΟ Λεβάντε, ο οποίος θα είναι αντίπαλος της και στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.

Εκλεισε ο Σωτηρόπουλος,
είδε Δόξα - Λεβάντε ο Κλάδης

Ο προπονητής της Καλαμάτας Κώστας Κλάδης χθες παρακολούθησε από κοντά το φιλικό Δόξα Νέας Μανωλάδας - ΑΟ Λεβάντε, κατασκοπεύοντας έτσι δύο αντιπάλους της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
Μεταγραφικά, η Καλαμάτα ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Σπύρου Σωτηρόπουλου, ο οποίος έπαιζε στην Δόξα Νέας Μανωλάδας. Όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, οι Μεσσήνιοι έψαχναν ένα μεσοαμυντικό τον οποίο βρήκαν τελικά στο πρόσωπο του Σωτηρόπουλου που χθες ήρθε στην Μεσσηνία.