Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2015 18:42

Με εννέα η Καλλονή, ισοφάρισε στο 95' τον Αστέρα Τρίπολης (1-1)!

Γράφτηκε από τον
Με εννέα η Καλλονή, ισοφάρισε στο 95' τον Αστέρα Τρίπολης (1-1)!

Τον πρώτο της βαθμό στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η Καλλονή το μεσημέρι του Σαββάτου (12/9) σκοράροντας στο τέλος και παίρνοντας έτσι το 1-1 από τον Αστέρα Τρίπολης.

 

 

Οι Μυτιληνιοί έδειξαν χαρακτήρα. Βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, δέχτηκαν γκολ στα τελευταία λεπτά κι ενώ είχαν μείνει με εννιά, αλλά κατάφεραν να αποφύγουν την τρίτη σερί ήττα. Αναμφίβολα πρόκειται κυρίως για μία ψυχολογική ντόπα εν όψει της συνέχειας. Άπαντες το είχαν ανάγκη και φάνηκε από το πώς πανηγύρισαν.

Όσο για τους Αρκάδες, έβγαλαν αδυναμίες για άλλο ένα ματς τηρουμένων των αναλογιών. Έλειψε ο Λανθαρότε, δεν πήγε καλά ο Μπερτόλιο και στο τέλος από μία λάθος εκτίμηση του Αλόκο χάθηκαν δύο βαθμοί.

Δεδομένα ο Αστέρας ήταν ανώτερος στο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τους τρεις βαθμούς. Έτσι για δεύτερη σερί αγωνιστική έμεινε μακριά από τη νίκη.

 

Σαφώς ανώτερος ήταν στα πρώτα λεπτά του ματς ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες μπήκαν με σκοπό να ελέγξουν το ματς και το έκαναν από νωρίς έχοντας και την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Μπερτόλιο.

 

Η Καλλονή δεν πατούσε καλά, αλλά ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Γκόιαν να σώζει στη γραμμή την ομάδα του από πλασέ του Γεωργίου.

 

Ωστόσο, οι Μυτιλινιοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Έκαναν πολλά λάθη και ήταν εμφανής η αδυναμία τους να πάρουν στον χώρο του κέντρου τις μονομαχίες.

 

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ, ενώ και οι τελικές που έγιναν ήταν ελάχιστες. Αυτό οφείλεται και στις πολλές διακοπές που είχε το ματς με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.

 

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Απλώς ο Αστέρας έγινε πιο επιθετικός, δείχνοντας πως ήθελε σαφώς περισσότερο τη νίκη από τους γηπεδούχους που θα έμεναν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία.

 

Η Καλλονή είχε κλείσει καλά τους χώρους και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν οι Αρκάδες να βρουν χώρους. Έτσι κατέφευγαν σε μακρινά σουτ και σχεδόν όλα κατέληγαν εκτός εστίας.

 

Ο Βεργέτης βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται αναγκάστηκε να αλλάξει τον σχηματισμό της. Αρχικά πέρασε τον Παπαδόπουλο στο παιχνίδι και το έκανε 4-3-3 και λίγο μετά πήγε τον Έλληνα φορ δίπλα στον Γιάννου.

 

Στο 78' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Κεϊτά και στο 83' ο Ούκα γκρέμισε τον Γιάννου αντικρίζοντας επίσης την κόκκινη και παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην φορ του Πανιωνίου.

 

Όλα έδειχναν πως η Καλλονή θα χάσει ξανά, όμως, στο 94' ο Αλόκο έκανε δώρο ένα κόρνερ. Από την εκτέλεσή του προήλθε και νέο κόρνερ με όλους τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην περιοχή. Τελικά το γκολ ήρθε στο 90'+5 με κεφαλιά το Αναστασιάδη κι έτσι ήρθε ο βαθμός της ισοπαλίας.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Μπούξμπαουμ (Δυτικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Κύζας (Δράμας).

 

Κίτρινες: 45' Κεϊτά, 73' Ούκα, 8' Κλαντρούμπσκι - 33' Γκόιαν, 53' Γιαννούλης, 88' Γιάννου

 

Κόκκινες: 78' Κεϊτά, 83' Ούκα

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Ούκα, Κρολ, Κεϊτά, Καλτσάς, Γεωργίου (63' Μπαργκάν), Τσαμπούρης (82' Βαλιός), Σάμπα (57' Κλαντρούμπσκι), Μανούσος.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Αλόκο, Γκόιαν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (81' Τσοκάνης), Μάσα (59' Παπαδόπουλος), Φούντας (68' Χαμντανί), Μπερτόλιο, Γιάννου.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR