Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2015 20:18

Εύκολα ο ΠΑΟΚ, 3-0 στη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλουν να βλέπουν… Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο «Δικέφαλος του Βορρά» το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στη Βέροια, εκεί που κέρδισε εύκολα με 0-3 την τοπική ομάδα.

 

 

Το έκανε μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού κατά διαστήματα έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης ικανοποιώντας πλήρως τους φίλους του, που έδωσαν βροντερό παρών στις εξέδρες και είχαν την ευκαιρία να δουν τον Μπερμπάτοφ να ντεμπουτάρει με τα «ασπρόμαυρα».

 

Ο Βούλγαρος μπορεί να έδειξε πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά οι νέοι του συμπαίκτες ήταν σε πολύ καλή μέρα. Ιδιαίτερα ο Πέλκας, που έκανε ακόμα ένα μεστό παιχνίδι με πολλές εμπνεύσεις και πολλές συνεργασίες, κυρίως με τον Μακ.

 

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Αθανασιάδης, που επέστρεψε… ζεστός από τον τραυματισμό του, ο Μακ στο 25’ έγραψε το 0-2 και ο Τζιόλης στο 55’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Το συγκρότημα του Γιώργου Γεωργιάδη δεν βρήκε απαντήσεις στα γρήγορα γκολ του ΠΑΟΚ και έδειξε πολλά προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία. Είχε κάποιες καλές στιγμές στο β’ ημίχρονο, καθώς και ένα δοκάρι με τον Ναζλίδη, αλλά το ματς είχε ήδη κριθεί.

 

 

Εντυπωσιακός, γρήγορος και αποτελεσματικός ήταν στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έβαλε στέρεες βάσεις νίκης σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους του, που μετέτρεψαν το δημοτικό στάδιο της Βέροιας σε… μικρή Τούμπα. Με τον Τούντορ να επιμένει στο 3-4-2-1 και τον Πέλκα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι μοιράζοντας σωστά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν επικίνδυνος τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες, κυρίως με τον Κίτσιου. Το δυνατό ξεκίνημα οδήγησε στο γρήγορο 0-1, με τον Αθανασιάδη να δείχνει την εκτελεστική του δεινότητα και στο 17’ να ανοίγει το σκορ, βρίσκοντας δίχτυα με την πρώτη μετά τον τραυματισμό του.

 

Το γκολ αυτό «έλυσε» τα πόδια των «ασπρόμαυρων», που πήραν ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία και έβγαζαν συνεχώς ωραίες συνεργασίες. Το 0-2 δεν άργησε και μετά από ατομική ενέργεια του Πέλκα, ο Μακ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 25’. Παρά τα γκολ που δέχθηκε, ο Καντιμοίρης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις, ειδικά στο τετ α τετ του Μακ στο 32’ όταν ο Σλοβάκος «έκρυψε την μπάλα με τον Πέλκα. Από την άλλη, η Βέροια δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το ασταμάτητο πρέσινγκ του ΠΑΟΚ της επέτρεπε να αναπτυχθεί σωστά και χάνοντας εύκολα την μπάλα είχε πολλά κενά στα μετόπισθεν. Μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν κάποιες στημένες φάσεις, οι οποίες ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

 

 

Οι αλλαγές του Γεωργιάδη με την έναρξη του β’ μέρους βελτίωσαν την Βέροια, η οποία όμως στάθηκε άτυχη στα πρώτα λεπτά όταν και πίεσε τους φιλοξενούμενους. Ο Όλσεν είχε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Κόλα, ο Ναζλίδης σημάδεψε το δοκάρι στο 49’ και κάπου εκεί μπήκε ταφόπλακα στις ελπίδες της Βέροιας. Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε το… νεκρό του διάστημα και στο 55’ ο Τζιόλης έγραψε το 0-3 μετά από κόρνερ, καθαρίζοντας οριστικά το τρίποντο. Περισσότερους πανηγυρισμούς όμως ξεσήκωσε η αλλαγή του Μπερμπάτοφ, όταν στο 58’ αντικατέστησε τον Αθανασιάδη γνωρίζοντας την αποθέωση από όσους βρίσκονταν στις εξέδρες.

 

Ουσιαστικά, η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι απογοητευμένοι παίκτες του Γεωργιάδη είχαν… αδειάσει ψυχολογικά και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Ο Αμπντούν με τον Γιουσούφ πήραν πρωτοβουλίες και έψαξαν το γκολ της τιμής, αλλά ο Όλσεν ήταν σταθερός και δεν τους το επέτρεψε. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε ρίξει κάπως τον ρυθμό του, αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν… φωτιά. Με τους Πέλκα και Μακ να διατηρούν την απόδοσή τους σε υψηλό επίπεδο, οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά κυρίως έδειξαν να ψάχνονται για να βάλουν στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος ήταν απλός στις κινήσεις του, έδειξε την κλάση του με κάποιες ενέργειες, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να μπει στη φιλοσοφία.

 

Διαιτητής ήταν ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Βοηθοί οι Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Νταλούκας (Τρικάλων) και 4ος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζεγκέλε, Νάστος, Σιόντης (46’ Ιμπραΐμ), Βεργώνης, Γιουσούφ, Ναζλίδης (68’ Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (46’ Κόλα), Αμπντούν.

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε (73’ Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58’ Μπερμπάτοφ).