Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 19:55

Στο… λαβύρινθο: Ο Καλογιαννίδης, ο Γαλανόπουλος, ο Κλάδης και τα... παγκάκια

Γράφτηκε από τον

Ο Κώστας Κλάδης μπορεί να νίκησε στον πρώτο γύρο τη Δόξα Μανωλάδας και τελικά να μην έφυγε σε εκείνο το χρονικό σημείο από τη «Μαύρη Θύελλα», όμως η συγκεκριμένη ομάδα αποδείχθηκε... δήμιος για το Λεωνίδα Μπίλη που αντικαταστάθηκε ήδη στον πάγκο από τον Κώστα Καλογιαννίδη.

Κι αν μπούμε στη διαδικασία να αφουγκραστούμε τους... οιωνούς, όπως έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τότε η διακοπή του πρωταθλήματος μάλλον είναι καλό σημάδι.

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών μετατέθηκε για την ερχόμενη Κυριακή κι έτσι ο νέος προπονητής θα έχει αρκετές ημέρες μπροστά του ώστε να αλλάξει ότι εκείνος πιστεύει πως θα είναι καλύτερο.

Παράλληλα, μέχρι τότε ίσως αποκτηθούν και δύο καλοί επιθετικοί, καθώς η μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη γραμμή κρούσης.

Η απόκτηση ενός αξιόπιστου επιθετικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία που θα πρέπει να κινηθούν ταχύτατα.

Παράλληλα, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Γιάννης Τσόπελας, προσθέτοντας μία ακόμα σημαντική λύση στα αμυντικά πλάνα του καινούριου προπονητή.

Ο 40χρονος τεχνικός που επιστρέφει στη «Μαύρη Θύελλα» μετά από 15 ολόκληρα χρόνια θα βρει στα αποδυτήρια ως μοναδικό συνδετικό κρίκο με την τότε εποχή τον πρώην συμπαίκτη του Αρη Γαλανόπουλο, ο οποίος όμως είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί στην αναμέτρησης της Εύβοιας. 

Οπως ακριβώς το 2000, έτσι και τώρα ο Καλογιαννίδης βλέπει την Καλαμάτα σαν μία σπουδαία ευκαιρία για να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω, αυτή τη φορά στην προπονητική και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η πλειοψηφία των Μεσσήνιων φιλάθλων δέχθηκε με ανακούφιση την πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία. 

Μακάρι να είχε έρθει νωρίτερα ώστε να μπορούσε να κάνει ο ίδιος τις επιλογές της χειμερινής μεταγραφικής ενίσχυσης που ανατέθηκαν στον προκάτοχό του. Πάντως ο Μπίλης κατάφερε να ξεπεράσει το Ζαϊρζίνιο που είχε μόλις μία νίκη σε 13 ματς σαν προπονητής της ασπρόμαυρης ομάδας. Τουλάχιστον ο βορειοελλαδίτης τεχνικός πήρε δύο τρίποντα σε λιγότερα παιχνίδια πρωταθλήματος... 

Ο Νιφορόπουλος και τα παγκάκια!

Η κατάντια της σημερινής «Μαύρης Θύελλας» μοιάζει να μην έχει τελειωμό, καθώς στο εσωτερικό της συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, τα οποία πολύ δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς.

Εκείνο που έμεινε περισσότερο από τα όσα είπε μεσοβδόμαδα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κώστας Κλάδης ήταν η τρομερή ατάκα του Παναγιώτη Νιφορόπουλου. «Να έρθω για να πεινάω και να κοιμάμαι στα παγκάκια;» αναρωτήθηκε ο νεαρός αμυντικός (σύμφωνα πάντα με τον Κλάδη) και όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του πέρασε μία εφιαλτική σεζόν πέρυσι στην ασπρόμαυρη ομάδα.

Η Γ’ Εθνική μπορεί να είναι ερασιτεχνική κατηγορία και οι ποδοσφαιριστές να μην δικαιούνται μεγάλης αμοιβής, όμως αυτά που περιέγραψε ο Νιφορόπουλος απέχουν πολύ από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αυτήκοοι μάρτυρες ανάλογων περιστατικών, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν δημοσιοποιήσαμε γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν αδύνατο να συμβαίνουν. Οπως τις διακοπές νερού και ρεύματος στα σπίτια που διαμένουν οι παίκτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να πλυθούν, τα... ωμά τοστ που αποτελούσαν το σύνηθες μεσημεριανό τους αλλά και οι απειλές ορισμένων ιδιοκτητών ότι θα τους κάνουν έξωση...

 

Δυστυχώς η «Μαύρη Θύελλα» που αποτελούσε μαγαζί... γωνία ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του Γρηγορόπουλου, έχει καταντήσει ένας από τους πιο ανεπιθύμητους προορισμούς για την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες.