Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 15:18

Την ημέρα περιβάλλοντος γιόρτασαν στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Μικροί και μεγάλοι, άλλοι με τα πόδια, άλλοι με το καρότσι της μαμάς, άλλοι με ποδήλατα, άλλοι να τρέχουν, άλλοι να περπατούν, συμμετείχαν σε αυτό τον ιδιαίτερο εορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού το απόγευμα του Σαββάτου.

Ξεκινώντας από το Λιμενάρι έφτασαν μέχρι το Στόμιο και επέστρεψαν σε μια όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα που όλοι όσοι συμμετείχαν το απόλαυσαν.

Όπως μάλιστα σημειώνεται από τον Όμιλο που είχε την πρωτοβουλία: «Ελπίζουμε πως για τους περισσότερους δώσαμε την εκκίνηση για πιο συχνή άσκηση και γνωριμία με έναν πιο καλό και υγιεινό τρόπο ζωής. Με αυτή τη δράση μας αποδείξαμε ότι οι περισσότεροι θέλουν μια μικρή παρακίνηση για να βγουν από το σπίτι και να πάνε να τρέξουν, να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο. Αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτή την επαφή με τη φύση, την γυμναστική, τους ανθρώπους.
Μακάρι αυτή η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που δηλώνει την ανάγκη του να ασκηθεί δίπλα από τη θάλασσα, σε αυτή τη μαγευτική διαδρομή, να σταθεί η αφορμή δημιουργίας από πλευράς Δήμου, ενός ποδηλατόδρομου όπου ο καθένας να μπορεί άφοβα και με ασφάλεια να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο κι ενός δημοτικού περιπτέρου ακόμα το οποίο θα αποτελέσει προορισμό για τον περιπατητή ή τον επισκέπτη της πόλης όπου θα μπορεί να πιει λίγο νερό ή τον καφέ του απολαμβάνοντας τη θέα του Ιονίου. Αυτό εμείς το λέμε ανάπτυξη».

Κ.Μπ.