Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016 20:44

Στις 12 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Κουκάκη «Η Ιστορία ενός 40άρη»

Γράφτηκε από τον

 

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία ενός 40άρη» που έγραψε ο δημοσιογράφος Σταύρος Κουκάκης.

Επίσημοι καλεσμένοι που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και θα μιλήσουν για το βιβλίο, είναι ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο δημοσιογράφος του ΟΤΕ TV Βασίλης Σκουντής.

«Η Ιστορία ενός 40άρη» αναφέρεται στην πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, που από το 1976 και τους πρώτους επίσημους αγώνες που έδωσε μέχρι την άνοδο και την παρουσία στην κορυφαία εθνική κατηγορία την προηγούμενη σεζόν. 

Μέσα στις 320 σελίδες του βιβλίου, περιλαμβάνονται 350 φωτογραφίες που κουβαλάνε πολλές αναμνήσεις, αλλά και οι 812 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την Basket League.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται, στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που την σεζόν 1986-1987 αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία και στην εφηβική που το καλοκαίρι του 1998 έπαιξε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη, μετά «Τα 10+1 χρόνια μπάσκετ στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ» που εκδόθηκε το 2002 και τον περασμένο Γενάρη βρήκε την θέση του στη βιβλιοθήκη του μουσείου του μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη.

 

Την βραδιά θα συντονίσουν οι έμπειροι δημοσιογράφοι Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, Γιώτα Καμπισιούλη και η ανερχόμενη στο χώρο Μαρία Γαβρήλου, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί μουσικά με την όμορφη φωνή της Άννας-Μαρία Μπιλίδα που θα συνοδεύεται από τον πιανίστα Βασίλη Γεωργακόπουλο.