Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2016 16:32

Τσίπρας: «Οχι άλλες αξιόποινες πράξεις στο ποδόσφαιρο» 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι χώρος ποινικών πράξεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους της ομάδας του 2004, ζητώντας την βοήθεια τους για την καλυτέρευση των πραγμάτων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Το παρών στο Μέγαρο Μαξίμου εκ μέρους των διεθνών έδωσαν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τάκης Φύσσας, οι οποίοι αρχικά άκουσαν τον Πρωθυπουργό να τους ευχαριστεί για την παρουσία τους και την αποδοχή της πρόσκλησης.

Στην κουβέντα που έγινε, κεντρικό θέμα δεν ήταν κάποιο άλλο από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτό, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές πως τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης κάνουν τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και να παίζεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες.

Μάλιστα, επειδή όπως χαρακτηριστικά είπε η γενιά του 2004 αποτελείται από ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι απολαμβάνουν τον θαυμασμό όλων, θα ήθελε να βοηθήσουν προς την καλυτέρευση των πραγμάτων. Πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των παικτών.

Φυσικά ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα όσα γίνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, εκφράζοντας ανοιχτά τις ανησυχίες του και λέγοντας πως πρέπει να βρεθούν λύσεις, με τομές και αλλαγές που πρέπει να γίνουν, καθώς δεν γίνεται το δημοφιλέστερο σπορ στην Ελλάδα να αποτελεί χώρο διακίνησης ποινικών πράξεων και αξιόποινων καταστάσεων.

«Χωρίς παρεμβάσεις σε βασικές τομές δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση. Όπως αγωνιώ εγώ, έτσι αγωνιά και η κοινωνία για τις εξελίξεις. Θα ήθελα από εσάς τις βαθιές γνώσεις σας για να βγούμε από το αδιέξοδο», τους είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Mετά το τέλος της συνάντησης ο Βασίλης Τσιάρτας είπε: «Έγινε μία καλή κουβέντα. Φαίνεται οτι η Πολιτεία έχει την βούληση και την διάθεση να αλλάξει πράγματα», ενώ σε ερώτηση για το αν μπορεί να βρεθεί τρόπος για να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση, απάντησε: «Όλα αντιμετωπίζονται. Μόνο ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται». Τέλος αναφορικά με το αν τους έγινε πρόταση για κάποιο ξεκάθαρο ρόλο ξεκαθάρισε πως «Έγινε μία γενικότερη κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ