Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2016 13:48

Ανακαινίστηκε το γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Ανακαινίστηκε το γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας

Εγκαινιάστηκε χθες το ανακαινισμένο γυμναστήριο του γυμνασίου Κυπαρισσίας όπως και ο νέος ξεχωριστός χώρος άθλησης που έχουν τοποθετηθεί τα αθλητικά όργανα για την εκγύμναση σωματείων και αθλητών.

Όσον αφορά το γυμναστήριο πρόκειται για την ίδια αίθουσα που εδώ και δεκαετίες έχει το σχολείο η οποία καθαρίστηκε, βάφτηκε και έγιναν εργασίες συντήρησης, επίσης  απομακρύνθηκαν και όργανα που και απαρχαιωμένα ήταν αλλά και δεν προβλέπονταν για την άθληση των μαθητών. Ενώ σε διπλανό χώρο, ο οποίος ομολογουμένως είναι μικρός, έχουν τοποθετηθεί όλα εκείνα τα όργανα που μπορούν να χρησιμοποιούνται για εκτός σχολικού προγράμματος εκγύμναση.

Αυτό που τονίστηκε, καθώς πέρυσι είχαν ξεσπάσει έντονες διαμάχες για την χρήση του γυμναστηρίου, είναι ότι είναι ένας χώρος που μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους, καταρχήν από τους μαθητές του σχολείου στις ώρες του σχολικού ωραρίου και στην συνέχεια από σωματεία  και αθλητές με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο διευθυντής του γυμνασίου Γιώργος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους σε ένα χώρο που ξεκίνησε η κατασκευή του το 1965 και ολοκληρώθηκε 15 χρόνια μετά, όλα αυτά τα χρόνια είπε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για τους μαθητές πρώτα από όλα αλλά και για την τοπική κοινωνία. Αναφερόμενος στα όσα είχαν προηγηθεί είπε ότι ζήτησαν το αυτονόητο να γίνει ο εξοπλισμός του για τους μαθητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων και στην συνέχεια για τους αθλητικούς συλλόγους. Τόνισε ότι έχει περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και υπογράμμισε αφού ευχαρίστησε όλους όσους έχουν βοηθήσει ότι στόχος είναι μαζί με την βιβλιοθήκη που είναι ακριβώς δίπλα να γίνει ένας ενιαίος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού.

Μήνυμα των καιρών είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε όχι σε τόσο ιδανικές συνθήκες , ενώ επισήμανε ότι ο χώρος αυτός μας έμαθε (αναφερόμενος στις διαμάχες που υπήρχαν) να συνεννοούμαστε και ότι αν δεν υπάρχει φανατισμός πάντα μπορεί να βρεθεί λύση. Σημείωσε επίσης ότι η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος επισήμανε ότι ο χώρος αυτός είναι προϊόν δημιουργικής προσπάθειας, ενώ υπογράμμισε πως όταν βάζουμε στόχο και πιστεύουμε σε αυτόν ποτέ να μην παρεκκλίνουμε.

Εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας ο πρόεδρος του 15μελούς Γιώργος Λυδιώτης εξέφρασε την χαρά όλων των παιδιών για την δημιουργία του χώρου και υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να τον διατηρούν καθαρό. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μερκούρης και Παναγιώτης Τσίγγανος , ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Θεόδωρος Τσαλαμανδρής , η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαριασίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Κ.Μπ.