Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 14:19

Συνεχίζεται η κόντρα για τις αθλητικές υποδομές

Γράφτηκε από τον

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης άσκησε την Παρασκευή έντονη κριτική στο Δήμο για τις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας και χθες ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης απάντησε λέγοντας,  μεταξύ άλλων, ότι η παράταξη του κ. Μάκαρη δεν έχει καταθέσει ακόμα μια ολοκληρωμένη πρόταση αθλητικών έργων.

Τονίζει δε ότι η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων σε όλους τους χώρους άθλησης. Ακόμα, όπως είπε,  είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στα Σφαγεία, τα Λέικα και τα Παλιάμπελα, 10 γηπέδων μπάσκετ με αντιολισθητικό τάπητα στα προαύλια σχολείων και μιας διαδρομής άθλησης στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Πρόσθεσε επίσης πως θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  η αντικατάσταση του πανιού της τέντας. 

 

"Όταν για 8 μήνες αδυνατεί κανείς να συντάξει μια πρόταση για την οποία έχει δεσμευτεί, πώς μπορεί να υποδείξει ένα διεκδικητικό πλαίσιο; Μήπως καθοδηγούμενος από την ίδια λογική με την οποία, διεκδικώντας, χρεώθηκε η Ελλάδα με ένα σκληρό μνημόνιο και 86 δισ. ευρώ;  Μήπως για να ενταχθεί η …επαναστατική γυμναστική στα αθλήματα που φιλοξενούνται στο Στάδιο", αναφέρει ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου, λέγοντας ότι στόχος της παράταξης του κ. Μάκαρη είναι η επικοινωνία και όχι η ουσία. Για το πολυσυζητημένο θέμα με την αλλαγή πανιού στην Τέντα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Το κλειστό γυμναστήριο Τέντα, λόγω θέσης και τρόπου κατασκευής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Σήμερα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντικατάσταση του κελύφους, ενώ θα προχωρήσει η αντιπλημμυρική προστασία με κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων (έχουν συντηρηθεί οι υπάρχοντες). Επίσης, έγιναν τοπικές επισκευές του πανιού και θα προχωρήσει η αντικατάσταση κουφωμάτων'. Ο κ. Μπασακίδης μίλησε ακόμα για τα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού που θα υλοποιήσει ο δήμος και για τους κανόνες λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται από όλους.