Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 15:15

ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι Δήμοι Π. Πελοποννήσου"

Γράφτηκε από τον

Ο συντονιστής του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. Μεσσηνίας Γιώργος Ψυχογιάννης χαρακτηρίζει αρνητικούς πρωταγωνιστές τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο αφορά την μη διεκδίκηση και υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της ΓΓΑ για ειδικά και μη προγράμματα μαζικού αθλητισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετέχουν σε ποσοστό μόλις 1,8% στα ειδικά προγράμματα και σε ποσοστό 2,8 στα γενικά προγράμματα.

Αναλυτικά ο κ. Ψυχογιάννης τονίζει: 

"Σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία, σχετικά με τα ειδικά προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γ.Γ.Α. τα οποία είναι επιδοτούμενα στο 100% και στοχεύουν σε άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως ΑΜΕΑ, ψυχικά ασθενείς, παιδική παχυσαρκία, ψυχικά εξαρτημένους (ναρκωτικά, Ιντερνετ κ.λ.π.), τσιγγάνους, φυλακες κ.λ.π. Το σύνολο των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ανέρχονται σε 672. Στα παραπάνω αυτά προγράμματα συμμετέχουν από μεριάς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι παρακάτω Δήμοι:

1) Δήμος Σικυωνιων (Κόρινθο) 5 για φυλακες.

2) Δήμος Καλαμάτας (Μεσσηνία) 1 για ΑΜΕΑ.

3) Δήμος Τριφυλίας (Μεσσηνία) 3 για ΑΜΕΑ.

Σύνολο επί 672 προγραμμάτων για την Π. Πελοποννήσου μόνο 9 σε 3 Δήμους, ποσοστό 1,8%.

Δεν θα πω τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί προσωπικά έχω βγάλει κάποια πρώτα δικά μου, δηλαδή α) ή Κοινωνική Αναλγησία, β) ή αδιαφορία, γ) ή έλλειψη γνώσης αντικειμένου, αφήνω τελευταίο δ) ή το πολιτικό κομμάτι, όπου σ’  αυτό το τελευταίο θα πω τα συμπεράσματα δικά σας. 

Συνεχίζοντας την παράθεση στοιχείων, προγράμματα μαζικού αθλητισμού της Γ.Γ.Α. επιδοτούμενα με 50%, σε σύνολο 4.287 προγραμμάτων, συμμετέχουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως ακολούθως: Νομός Αργολίδας 53,  Νομός Κορινθίας 5, Νομός Αρκαδίας 18, Νομός Λακωνίας 10, Νομός Μεσσηνίας 34. Πάλι και εδώ παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο δηλαδή σε 4.287 προγράμματα συμμετέχουμε σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 120 προγράμματα, ποσοστό 2,8% περίπου.

 

Συμπέρασμα: α) Οι Δήμοι της ΠΠ δεν προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι Δήμοι της χώρας, β) κάθε ένα πρόγραμμα συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας στον κλάδο των άνεργων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής».