Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2017 13:04

Προπονητήριο οικονομικό και χρήσιμο από Μπουσούνη και Κανάκη

Γράφτηκε από τον

Δήμος Μπουσούνης, Βασίλης Κανάκης. Ο πρώτος ανήκει στο χώρο του βόλεϊ και ο δεύτερος στο χώρο του μπάσκετ. Και οι δύο όμως είναι άνθρωποι του αθλητισμού.

Η δεύτερη κοινή τους ιδιότητα είναι επαγγελματική, καθώς και είναι πολιτικοί μηχανικοί. Αυτή η κοινή ιδιότητα και η δεδομένη αγάπη τους προς τον αθλητισμό ήταν που γέννησε την ιδέα για την δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου, πρακτικού και όσο το δυνατό πιο οικονομικού, το οποίο όμως θα προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα κοστίσει στον τοπικό αθλητισμό.

Οι δύο φίλοι το τελευταίο διάστημα αποφάσισαν να κάνουν μια μελέτη για την δημιουργία ενός προπονητηρίου στο χώρο πίσω από την βόρεια εξέδρα στο Δημοτικό Στάδιο και προχθές παρουσίασαν τις τελικές μακέτες στο προφίλ τους στο facebook. 

Τα θετικά σχόλια ήρθαν άμεσα από πολύ κόσμο, με τον δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη να είναι από τους πρώτους που ζήτησε μια συνάντηση για να ενημερωθεί, αφού η ιδέα του φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα για το δήμο που εκπροσωπεί. 

Ζητήσαμε από τον Δήμο Μπουσούνη και τον Βασίλη Κανάκη να μας πουν λίγα λόγια για το σκεπτικό της κίνησης τους, από την οποία ξεκαθαρίζουν εξ αρχής ότι δεν περιμένουν κανένα προσωπικό όφελος.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι αλλά το κάναμε από την κοινή αγάπη μας για τον αθλητισμό. Ούτε έχουμε… πολιτικές βλέψεις και θέλουμε διαφήμιση, ούτε έχουμε χρήματα για το φτιάξουμε εμείς. Η ιδέα προέκυψε από ένα… καβγά για το πιο από τα αθλήματα χρειάζεται περισσότερες εγκαταστάσεις. Καταλήξαμε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι που θα εξυπηρετεί όλους», τονίζουν οι δύο φίλοι και περιγράφουν την ιδέα τους: 

«Ένα προπονητήριο που τα βασικά του στοιχεία θα είναι να είναι σκεπασμένο και να έχει καλό δάπεδο. Κάναμε λοιπόν μια μελέτη επί πραγματικών δεδομένων στα ανοικτά γήπεδα του μπάσκετ που βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο. Ένα κλειστό προπονητήριο, με δύο αγωνιστικούς χώρους, μόνο με τα απαραίτητα, με κοινά αποδυτήρια και μια μικρή εξέδρα. Σκοπός ήταν το όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος, το οποίο υπολογίσαμε στις 360.000 ευρώ. Ενα τέτοιο προπονητήριο θα διπλασίαζε τις προπονητικές ώρες της πόλης. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, πέρα από προπονήσεις και για αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων μπάσκετ και βόλεϊ, όπως και για αγώνες μικρών κατηγοριών που γίνονται μπροστά σε λίγους φιλάθλους. Και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από άλλα αθλήματα, όπως της ρυθμικής γυμναστικής που επίσης φιλοξενούνται στο Στάδιο».

Ο εν ενέργεια παίκτης της ανδρικής ομάδας βόλει της Καλαμάτας 80' Δήμος Μπουσούνης, εκτιμά μάλιστα ότι η πόλη έχει ανάγκη ένα προπονητήριο περισσότερο από ένα μεγάλο κλειστό. Σημειώνει επίσης πως η μελέτη τους είναι στην διάθεση όλων όσων θελήσουν να τρέξουν ένα τέτοιο έργο. «Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορεί να γίνει στο Στάδιο, στην Τέντα, στα Παλιάμπελα ή κάπου αλλού. Το θέμα είναι πως ο αθλητισμός της πόλης χρειάζεται ένα προπονητήριο που θα αυξήσει τις προπονητικές ώρες ειδικά για τα αναπτυξιακά τμήματα. Δεν έχει ανάγκη από κλειστά η πόλη αλλά από προπονητήρια. Μας πήραν τηλέφωνο άνθρωποι από συλλόγους, σκεπτόμενοι την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δ. Καφαντάρης εκδήλωσε ενδιαφέρον. Από ότι γνωρίζουμε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης γνωρίζει την ανάγκη για προπονητήριο. Η δική μας ιδέα και μελέτη θα είναι στην διάθεση όποιου μας την ζητήσει».

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε πως όταν πρόκειται για κάποιο έργο, η εύρεση των κονδυλίων είναι πάντα το πρώτο ζητούμενο. 

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση από ανθρώπους του αθλητισμού που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες, καθώς και το πόσο λείπει ένα κλειστό προπονητήριο από τον αθλητισμό της πόλης, ειδικά τον αναπτυξιακό. Ενα έργο που θα έπρεπε να έχει ήδη μπει σε προτεραιότητα από τον Δήμο Καλαμάτας, όμως ποτέ δεν είναι αργά…