Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 16:16

Τα τέλη χρήσης των αθλητικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Τα τέλη χρήσης των αθλητικών χώρων του Δήμου Μεσσήνης προσδιόρισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην απόφαση αυτή επισημαίνεται, ωστόσο, ότι χρήση των δημοτικών χώρων άθλησης για το κοινό (κατά τις ώρες κοινού) είναι δωρεάν, όπως άλλωστε και η χρήση τους από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, στη σχετική απόφαση του σώματος για τα τέλη χρήσης, όσον αφορά στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, προβλέπονται τα εξής, ανά αθλητικό χώρο. 

Α) Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης (με φυσικό χλοοτάπητα): 

α) Στο 1 ευρώ ανά προπονητική περίοδο (1.30 ώρα) το τέλος χρήσης για τα επίσημα σωματεία του Δήμου Μεσσήνης που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Στα 2 ευρώ ανά προπονητική περίοδο το τέλος χρήσης για τις ακαδημίες. 

β) Δωρεάν ο αγώνας τοπικού πρωταθλήματος και κυπέλλου. Τέλος 20 ευρώ για χρήση προβολέων.

γ) Δωρεάν ο αγώνας παιδικού - εφηβικού πρωταθλήματος. 

δ) Στα 30 ευρώ ο αγώνας ανεπίσημων ομάδων, συν 30 ευρώ επιπλέον εάν γίνεται χρήση των προβολέων. 

ε. Στα 20 ευρώ ανά προπονητική ώρα το τέλος χρήσης για φορείς και σωματεία που δεν έχουν έδρα το Δήμο Μεσσήνης, συν 10 ευρώ εάν γίνεται χρήση προβολέων. 

στ) Στα 40 ευρώ οι αγώνες ομάδων που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Μεσσήνης, συν 20 ευρώ επιπλέον για χρήση προβολέων. 

Β) Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης: α) Στο 1 ευρώ το τέλος χρήσης ανά προπονητική περίοδο για τα επίσημα σωματεία του Δήμου Μεσσήνης που είναι μέλη πανελλήνιων ομοσπονδιών. β) Στα 2 ευρώ το τέλος χρήσης κάθε προπονητικής περιόδου για τα τμήματα ακαδημιών. γ) Δωρεάν ο αγώνας τοπικού πρωταθλήματος και κυπέλλου. δ) Δωρεάν ο αγώνας παιδικού - εφηβικού πρωταθλήματος. ε) Στα 40 ευρώ ο αγώνας ανεπίσημων ομάδων. στ) Στα 5 ευρώ την ώρα το τέλος χρήσης της αίθουσας από φορείς/σωματεία για αθλήματα μη αγωνιστικού χαρακτήρα που δεν διαθέτουν αναγνώριση από τη ΓΓΑ ή από πανελλήνια ομοσπονδία. ζ) Στα 20 ευρώ ανά προπονητική ώρα το τέλος χρήσης για φορείς και σωματεία που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Μεσσήνης. η) Στα 40 ευρώ το τέλος χρήσης για αγώνες ομάδων που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Μεσσήνης. 

Γ) Γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα (εκτός του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης): α) Στο 1 ευρώ το τέλος χρήσης ανά προπονητική περίοδο για τα επίσημα σωματεία του Δήμου Μεσσήνης που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, συν 2 ευρώ επιπλέον για χρήση των προβολέων. β) Στα 2 ευρώ το τέλος χρήσης ανά προπονητική περίοδο για τις ακαδημίες. Ο αγώνας τοπικού πρωταθλήματος και κυπέλλου θα είναι δωρεάν, ενώ θα καταβάλλεται το ποσό των 10 ευρώ όταν γίνεται χρήση προβολέων. γ) Δωρεάν ο αγώνας παιδικού - εφηβικού πρωταθλήματος. δ) Στα 20 ευρώ ο αγώνας ανεπίσημων ομάδων, συν 10 ευρώ επιπλέον για χρήση των προβολέων. ε) Στα 20 ευρώ ανά προπονητική ώρα το τέλος χρήσης για φορείς και σωματεία που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Μεσσήνης. 

Δ) Γήπεδα ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα: α) Στο 1 ευρώ ανά προπονητική περίοδο το τέλος χρήσης για τις ομάδες με έδρα τον Δήμο Μεσσήνης, συν 2 ευρώ επιπλέον για χρήση των προβολέων. β) Δωρεάν ο αγώνας τοπικού πρωταθλήματος και κυπέλλου, καταβολή 10 ευρώ για χρήση προβολέων. γ) Δωρεάν ο αγώνας παιδικού - εφηβικού πρωταθλήματος. δ) Στα 40 ευρώ το τέλος χρήσης για αγώνες ομάδων που δεν έχουν έδρα τον Δήμο Μεσσήνης, συν 10 ευρώ για χρήση προβολέων. 

Ε. Γήπεδα τένις, τέλος χρήσης 30 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή του τέλους χρήσης στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης θα πραγματοποιείται σε 3 δόσεις, α) η πρώτη για τη χρήση από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου, β) η δεύτερη για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου και γ) η τρίτη για τη χρήση από 1 Μαΐου έως 31 Αυγούστου. Οσον αφορά προσωρινές παραχωρήσεις και όχι για όλη την αθλητική περίοδο, το τέλος χρήσης θα καταβάλλεται πριν την παραχώρηση και την έκδοση άδειας χρήσης, επισημαίνεται στην ίδια απόφαση, στην οποία τονίζεται ωστόσο ότι οι πιο πάνω τρόποι καταβολής του τέλους δεν ισχύουν για τα επαγγελματικά σωματεία, «διότι υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς». 

 

Β.Γ.Μ.