Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 19:42

Τσίπρας: "Γήπεδο στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2021"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι μέσα στο 2018 θα ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα μετακομίσει σε νέες εγκαταστάσεις στο Γουδί.

Με αφορμή την επίσκεψη του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αστική παρέμβαση "Νέα Αθήνα" που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και στην επίλυση του γηπεδικού προβλήματος του Παναθηναϊκού. Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στη διάρκεια του 2018 θα έχουν ρυθμιστεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι το 2021, η ομάδα ποδοσφαίρου και τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού θα έχουν εγκατασταθεί στο Γουδί.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού και το σχέδιο "Νέα Αθήνα":

"To σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες.

Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού. 

Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη. 

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας". 

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ