Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 14:08

ΤΕΝΤΑ: Προβληματισμός στο Δήμο μετά τις αντιδράσεις των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Προβληματισμός επικρατεί στον Δήμο Καλαμάτας μετά τις αντιδράσεις των ομάδων μπάσκετ της Καλαμάτας αλλά και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα γίνει η αλλαγή στο πανί της Τέντας.

Θυμίζουμε πως στις 11 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος έχει προχωρήσει σε προπαρασκευστικές μελέτες για την αλλαγή στο πανί της Τέντας. Στον Δήμο προγραμματίζουν πως στις 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να κατεβαίνει το πανί, στις 15 Νοεμβρίου να αρχίσει η τοποθέτηση του καινούργιου πανιού και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα, να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση.

Ωστόσο την Δευτέρα οι 14 ομάδες μπάσκετ της πόλης αλλά και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους στο να κλείσει η Τέντα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς θα υπάρξει πρόβλημα με την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Παράλληλα πρότειναν η αλλαγή να γίνει το καλοκαίρι του 2018 θέτοντας μάλιστα θέμα αδυναμίας συνέχισης της λειτουργίας τους σε περίπτωση που η αλλαγή γίνει από Οκτώβριο εώς Δεκέμβριο όπως έχει προγραμματιστεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στο Δήμο υπάρχει προβληματισμός και θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα. Σε επικοινωνία που είχαμε, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης τόνισε πως ο δήμαρχος Παν. Νίκας θα εξετάσει τα δεδομένα για το θέμα και θα τοποθετηθεί σχετικά τις προσεχείς μέρες.