Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 18:37

Σταθερή η επιχορήγηση το 2018 για τον αθλητισμό

Γράφτηκε από τον
Σταθερή η επιχορήγηση το 2018 για τον αθλητισμό

Το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του 2018 για τον αθλητισμό θα παραμείνει στο ύψος του 2017, δηλαδή περίπου στα 17 εκατ. ευρώ. Πως θα μοιραστούν τα χρήματα στις Ομοσπονδίες.

Όπως όλα δείχνουν το συνολικό ποσό της κρατικής επιχορήγησης στον αθλητισμό θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2017, παρά την αρχική πρόθεση για μείωση ύψους 20%. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλες οι Ομοσπονδίες θα πάρουν ακριβώς το ίδιο ποσό με πέρσι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι πριν από λίγες ώρες η πληροφορία που υπήρχε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν πως θα υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό κατά 20%.

Στόχος της Κυβέρνησης ήταν να εξευρεθούν πόροι που θα πήγαιναν σε άλλες ανάγκες. Έτσι, ένα από τα Υπουργεία τα οποία θα έβλεπαν τα έσοδα τους να μειώνονται ήταν και αυτό του Πολιτισμού στο οποίο υπάγεται το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Μάλιστα, υπήρχαν και ενέργειες από την πλευρά του Υφυπουργού ώστε να βρεθεί τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα προς των αθλητισμό. Τελικά, όμως, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Γιώργου Βασιλειάδη το ύψος της κρατικής επιχορήγησης θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι στις Ομοσπονδίες θα μοιραστούν 17.229.000 ευρώ.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Βέβαια, δεν συνεπάγεται ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και τα χρήματα που θα πάρει η κάθε Ομοσπονδία. Στο Υφυπουργείο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα γίνει αξιολόγηση των αναγκών αλλά και του έργου που παράγει κάθε μία από αυτές ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Έτσι, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν μικρές προσθαφαιρέσεις στα ποσά που θα λάβει η κάθε Ομοσπονδία σε σύγκριση με πέρσι. Φυσικά, με τα προβλήματα που υπάρχουν η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί από φέτος αρχίζουν να κρίνονται οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο σε αρκετά αθλήματα.

Για αυτό το λόγο άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με εκπροσώπους Ομοσπονδιών για να μπορέσουν να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που επείγουν και να βρεθούν λύσεις στο μέτρο του δυνατού και στο στενό οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει.

Πηγή: sport24.gr