Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 13:01

Απινιδωτής στην Τέντα από την "Καλαμάτα 2030" (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ενα ιατρικό μηχάνημα που μπορεί να κάνει πιο ασφαλή την άθληση βρίσκεται από το Σάββατο στην Τέντα.

Συγκεκριμένα, η κίνηση πολιτών "Καλαμάτα 2030" χορήγησε έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για την κάλυψη των αναγκών των αθλούμενων, τον οποίο παρέδωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιατρός ειδικός καρδιολόγος και μέλος της ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Νίκος Γιουρτούμας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών και σημείωσε την σημασία ύπαρξης απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους κάνοντας λόγο για "μηχάνημα που σώζει ζωές".

Τόνισε επίσης ότι η χρήση του είναι εύκολη και ότι θα γίνει ενημέρωση σε πολίτες προκειμένου να μάθουν να το χρησιμοποιούν, θωρακίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των αθλούμενων στην Τέντα.

Στο φινάλε της εκδήλωσης ο Ν. Γιουρτούμας παρέδωσε τον απινιδωτή στον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη ο οποίος με την σειρά του χαρακτήρισε σημαντική την χορηγία από πλευράς της "Καλαμάτας 2030". Επιπλέον στάθηκε στην θετική για την ασφάλεια των αθλητών κίνηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να διεξάγει στο εξής με υποχρεωτική παρουσία γιατρού τους αγώνες μπάσκετ. Ενώ τόνισε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει και η αλλαγή στο πανί της Τέντας κάτι που επίσης θα βελτιώσεις τις συνθήκες προπόνησης στο γήπεδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας και καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης έκανε λόγο για αξιέπαινη πρωτοβουλία ενώ σημείωσε και την ανάγκη να γίνει πιστοποίηση ατόμων που θα μπορούν να χειριστούν τον απινιδωτή.

Ο Γιώργος Μακρής από την "Καλαμάτα 2030" σημείωσε ότι ο απινιδωτής αγοράστηκε μετά από εθελοντική συγκέντρωση χρημάτων για να καλύψει μια βασική έλλειψη που υπήρχε σε ένα χώρο που αθλούνται πολλοί άνθρωποι και κυρίως παιδιά.

Προανήγγειλε επίσης και άλλες ανάλογες κινήσεις στο μέλλον ενώ την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας τόνισε και ο Θανάσης Μακαρούνης από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.