Σάββατο, 16 Ιούνιος 2018 11:24

Σήμερα η γιορτή του Μεσσηνιακού για τα 130 χρόνια

Γράφτηκε από τον

Ημέρα γιορτής είναι η σημερινή για τον Μεσσηνιακό. Ο υπεραιωνόβιος σύλλογος θα γιορτάσει σε μια λαμπρή επετειακή εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, τα 130 χρόνια ιστορία του, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου!

Η εκδήλωση με τίτλο “Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888- 130 χρόνια – Ιστορία με μέλλον”, γίνεται άλλωστε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα βραβεύσει τους Λούη Τσάτουμα, Γωγώ Σουρή και Μαρία Ζέρβα.

Στη γιορτή θα βραβευτούν και άλλα πρόσωπα, αλλά και οι ομάδες που σημάδεψαν την ιστορία του Μεσσηνιακού, ενώ θα προβληθούν ιστορικά βίντεο. Το “παρών” θα δώσει και ο θρύλος του βόλεϊ και παλιός προπονητής του Μ.Γ.Σ. Γιέρζι Βελτζ που ήρθε μετά από 30 χρόνια στην Καλαμάτα γι’ αυτή τη ξεχωριστή μέρα. Πριν από τις βραβεύσεις, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης θα μιλήσει για το υπό έκδοση βιβλίο του για την ιστορία του συλλόγου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά. Εκτός από του παραπάνω, θα βραβευτούν και οι επίλεκτοι αθλητές – προπονητές στίβου του Μεσσηνιακού Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Μιχάλης Μπιζίμης, Σωτήρης Παπαδέας, Γιάννης Τασιόπουλος και Αρης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι ομάδες

Οι ομάδες που θα βραβευτούν είναι η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσσηνιακού του 1971-72, με την οποία επαναλειτούργησε,ύστερα από 30 χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δημήτρης Πετρόγιαννης, Γιάννης Σπαντιδέας, Παναγιώτης Μουζάκης, Γιώργος Μητσέας, Μιχάλης Καλαμουδάκος, Κώστας Κλάδης, Μιχάλης Λάζαρος,, Σπύρος Λουκάς, Γιάννης Αλεξόπουλος, Στέφανος, Ζαρμακούπης. Δημήτρης Μπρεζεράκος και Γιώργος Κορογώνας.

Η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του 1983-84 που ανέβηκε στην Α1 και διακρίθηκε για 4 χρόνια.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984: Γιάννης Λιακάκης, Βασίλης Ξεροβάσιλας, Πέτρος Σερεμέτης, Σωτήρης Ραμμέας, Νίκος Χάλαρης, Βαγγέλης Κουτουλέας, Αντώνης Κάτσος, Γιώργος Μποσίνης, Γιώργος Μαυρέας, Χρήστος Μαυρέας, Δημήτρης Μπαχράμης, Γιώργος Γερακάρης, Βασίλης Δέδες, Κώστας Μηλιώνης, Γιώργος Νικολιτσέας.

Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς: Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης. Προπονητές : Γιώργος Δερμάτης, Κώστας Δέδες.

Εφορος: Γιάννης Μπουσούνης.

Η ομάδα βόλεϊ των γυναικών του 2017-18. Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία με πολλές διακρίσεις.

Την ομάδα αποτελούσαν οι εξής αθλήτριες: Ιουλία Ζερδεβά, Αθηνά Ζερίτη, Χρύσα Καράμπελα, Μιράντα Κουτσουροπούλου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σοφιτίνα

Μπαξιβανάκη, Στέλλα Μπιρμπίλη, Μαρία Ναλμπάντη, Κωνσταντίνα Πασσιά, Ιωάννα Πατρινέλη, Δήμητρα Παυλέα, Βασιλίνα Πετροπούλου, Νατάσα Ραμούνδου, Σπυριδούλα Σκλήρη, Γωγώ Σουρή, Κατερίνα Φωτεινάκη, Μαρία Χάσκου, Κέλλυ Χειλαδάκη και Μαρίσια Θεοδωροπούλου. Η προπονήτρια: Γωγώ Σουρή και η ομάδα στήριξης Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Δροσινός και Νίκος Ζεργιώτης.

Τέλος ο Μεσσηνιακός, ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το 1897, θα τιμήσει την Ομοσπονδία, στο πρόσωπο του προέδρου της κ. Παναγόπουλου, για την διαχρονική στήριξη του Αθλητισμού και του ειδικότερα του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1 888.

Θα βραβευτεί επίσης ο ΠΣΑΤ διότι ο σύνδεσμος αθλητικών συντακτών -οι δημοσιογράφοι- έχει κατ' επανάληψη ασχοληθεί ενδελεχώς με την ιστορία των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού και ο ΠΣΑΤ θα τιμηθεί στο πρόσωπο του προέδρου του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Να σημειωθεί ότι όσοι φίλοι του συλλόγου επιθυμούν να παραστούν στην εκδήλωση, θα πρέπει να προμηθευτούν έγκαιρα τις 100 εναπομείνασες προσκλήσεις στην είσοδο της αίθουσας του ξενοδοχείου.

Λόγω της παρουσίας του προέδρου της Δημοκρατίας, ως τελική ώρα προσέλευσης έχει οριστεί 18.45.