Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018 14:04

Αποδυτήρια στα Παλιάμπελα, εξέδρα στη Δυτική Παραλία

Γράφτηκε από τον

 

Μελέτη έργου που περιλαμβάνει κατασκευή αποδυτηρίων στο προπονητήριο στα Παλιάμπελα και νέας εξέδρας στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας που έγινε χθες.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με το ΦΠΑ, το οποίο αφορά στην ανέγερση αποδυτήριων και τις διαμορφώσεις σε τμήμα του περιβάλλοντος χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Παλιάμπελα, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην ομάδα του ΠΣ «Η Καλαμάτα» για να χρησιμεύσουν ως προπονητήριο.

Η ανέγερση των αποδυτηρίων είναι αναγκαία για λειτουργικούς λόγους (αναγκαιότητα χώρου υγιεινής, χώρου ιατρείου, χώρου για τους παίκτες ομάδων).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, για την ανέγερση του κτηρίου έχει δοθεί σχετική έγκριση ως προς την λειτουργία, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας νέων εγκαταστάσεων σε αθλητικούς χώρους. Επιπλέον, έχει ληφθεί σχετική έγκριση για την μελέτη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μεσσηνίας και όλες οι απαραίτητες άδειες από την Υ.ΔΟΜ. Καλαμάτας.

Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος για τα παρακάτω:

• να κατασκευάσει το κτήριο των νέων αποδυτηρίων

• να διαμορφώσει το χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του γεωτεμαχίου, ώστε να είναι προσβάσιμος στα οχήματα, διατηρώντας τα ελαιόδενδρα εντός αυτού,

• να κατασκευάσει πεζοδρόμια με τα απαραίτητα κράσπεδα και ρείθρα και να διαμορφωθεί έτερος χώρος ως επιπλέον πάρκινγκ οχημάτων.

Οι εργασίες πρασίνου θα γίνουν από το Δήμο Καλαμάτας”.

Παράλληλα, στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 4 σειρών, 200 θέσεων, σε χώρο του εκ βάθρων ανακατασκευασθέντος γηπέδου Δυτικής Παραλίας. Η νέα κερκίδα θα έχει σχήμα ορθογωνίου και θα τοποθετηθεί στη βόρεια πλευρά του γηπέδου (δεξιά της εισόδου).

Η ανωτέρω προμήθεια και εγκατάσταση της κερκίδας είναι αναγκαία εξαιτίας των πολλών χρήσεων του γηπέδου της Δυτικής Παραλίας, τόσο για προπονήσεις συλλόγων (αναγκαιότητα παραμονής των συνοδών μικρών παιδιών), όσο και για τη διεξαγωγή αγώνων (αναγκαιότητα για καθήμενους θεατές).