Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 15:42

“ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”: “Με λακούβες ο τάπητας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας”

Γράφτηκε από τον

Αυτοψία στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δυτικής Παραλίας που εγκαινιάστηκε πριν τρεις μήνες έκαναν μέλη της παράταξης “Ανοικτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν λακούβες στον συνθετικό χλοοτάπητα.

Ετσι με ανακοίνωση που υπογράφει ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης τονίζουν:

“Με «λακούβες» ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου Δυτικής Παραλίας που εγκαινιάστηκε προ τριμήνου.

Κατά την επιτόπου αυτοψία της Δημοτικής Παράταξης Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» εντοπίστηκαν δυνητικά επικίνδυνα βαθουλώματα στον πλαστικό χλοοτάπητα που εγκαινίασε η δημοτική αρχή προ 3μήνου στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγεία) και χρηματοδοτήθηκε με δανεισμό του Δήμου Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα (προς την θάλασσα) παρουσιάστηκαν βαθουλώματα με αποκάλυψη του μαύρου υλικού πλήρωσης (κόκκοι καουτσούκ). Κάτι τέτοιο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους αθλούμενους και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα με την χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.

Οφείλει άμεσα η δημοτική αρχή:

Να προβεί σε άμεση επικοινωνία με τον ανάδοχο για την άμεση επιδιόρθωση της γενεσιουργού αιτίας που προκάλεσε αυτήν την αστοχία. Να εξεταστεί αν το σύστημα αποστράγγισης είναι αρκούντως ικανοποιητικό και αν η τοποθέτηση του υποστρώματος του χλοοτάπητα έγινε κατά τον σωστό τρόπο.

Αφού διορθωθούν οι συγκεκριμένες αστοχίες να υπάρξει και γραπτή πιστοποίηση με το πρότυπο που έχει θέσει η FIFA για τους συνθετικούς χλοοτάπητες”.

Η απάντηση του Παναγιώτη Νίκα

Η ανάδοχος εταιρεία για τον πλαστικό τάπητα στο γήπεδο Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία, είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει τις αστοχίες.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, που παρατήρησε πως το γήπεδο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, άρχισε να χαλάει.

“Μπορεί να υπάρξουν αστοχίες. Οταν υπάρχουν, είναι υποχρεωμένη η ανάδοχος εταιρεία να τις αποκαθιστά. Δεν υπάρχει λόγος να τραυματιστεί κανένα παιδί”, παρατήρησε ο κ. Νίκας.