Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2018 20:00

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1: Με πέναλτι του Γ. Χελά στο 87’ πήρε τη νίκη

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1: Με πέναλτι του Γ. Χελά στο 87’ πήρε τη νίκη

Με εύστοχο πέναλτι του Γιάννη Χελά στο 87’ η Α.Ε. Μάνης επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας.

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη αφού βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και πολύ περισσότερο η Ομόνοια που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής που είχε πέσει νωρίτερα ήταν βαρύς και δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε ισόπαλο χωρίς γκολ, αφού στις δύο πιο αξιόλογες φάσεις μία για κάθε ομάδα, ο Κ. Σπυρέας και ο Γουδέλης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ολα τα λεφτά ήταν όπως αποδείχθηκε το δεύτερο 45λεπτο, όπου πέρα από τα τρία γκολ, είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από τις δύο ομάδες για δύο περιπτώσεις πέναλτι, το πρώτο για την Ομόνοια δεν δόθηκε, καθώς η παράβαση (χέρι Βαβαρούτσου) που υπέδειξε αρχικά ο διαιτητής Κουτσαναστάσης δεν υπήρχε, ενώ το δεύτερο για την Α.Ε.Μ. δόθηκε (ανατροπή Κ. Σπυρέα). Και στις δύο περιπτώσεις οι αποφάσεις του διαιτητή προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες παικτών και προπονητών των δύο ομάδων, αφού και στις δύο αρχικά δίστασε να υποδείξει τις παραβάσεις και στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη των βοηθών του Γεωργαντά και Τσίρμπα, άλλαξε απόφαση.

Πέρα από αυτό στην Ομόνοια είχαν έντονα παράπονα και για το χρόνο που κρατήθηκε μετά την ολοκλήρωση του 90λεπτου, υποστηρίζοντας ότι από τη διακοπή λόγω των καιρικών συνθηκών (δυνατός αέρας, έντονη βροχόπτωση), αλλά και με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4, τα τρία λεπτά δεν ήταν ο ενδεδειγμένος χρόνος και έπρεπε να παίξουν περισσότερο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, στο 65’ με πλασέ του Π.-Ε. Χελά, μετά από σέντρα του Κ. Σπυρέα, δευτερόλεπτα πριν ο δυνατός αέρας και η έντονη βροχόπτωση, αναγκάσουν τον διαιτητή Κουτσαναστάση να προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή του αγώνα για σχεδόν 23 λεπτά.

Η Ομόνοια τρία λεπτά μετά την επανέναρξη του ματς (69’) ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βαβαρούτσου, όταν ο Μπαρτσελό έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο αμυντικός των γηπεδούχων με το σώμα του - και όχι με το χέρι - βρήκε την μπάλα που κατέληξε κόρνερ.

Ο διαιτητής Κουτσαναστάσης μάλλον παρασύρθηκε από την κίνηση του βοηθού Γεωργαντά (που έτρεξε προς το κόρνερ) και αρχικά έδειξε πέναλτι, όμως μετά από συνεννόηση των δύο διαιτητών η απόφαση του Κουτσαναστάση ήταν σωστά πως δεν υπήρχε πέναλτι και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι υποστήριζαν ότι έπρεπε να επιμείνει στην απόφαση του και να δοθεί το πέναλτι.

Τελικά η Ομόνοια έφερε το ματς στα ίσια στο 74’. Ο Τζανετάκος έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ο Καστριτσέας απέκρουσε την μπάλα και στην επαναφορά ο Μπαρσελό που κινήθηκε στην πορεία της με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-1. Και φτάσαμε στη δεύτερη φάση στο 87’ που είχαμε νέες διαμαρτυρίες από τις δύο ομάδες, καθώς ο Κουτσαναστάσης υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Α.Ε. Μάνης, σε ανατροπή του Κ. Σπυρέα από τον Τάφα, ύστερα από συνεννόηση του με τον α’ βοηθό Τσίρμπα. Η απόφαση παρέμεινε και ο Ι. Χελάς με εύστοχη εκτέλεση στο κέντρο της εστίας του Βασιλόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Πιχιγιόνι, Στύλλα, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Δουρούμης (93’ Καμπανάρος), Ι. Χελάς, Μπεγέτης, Κ. Σπυρέας, Κ. Πουλάκος, Π.-Ε. Χελάς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος (46’ Μπαρσελό), Μπάλλας, Φέστας, Μπεκιάρης, Πεΐδης, Γουδέλης (64’ Σπανός), Κουρούσιας (55’ Τζανετάκος), Τάφα.