Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 13:43

H εθνική ομάδα γκόλμπολ έπαιξε στην Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Αγώνες επίδειξης από την εθνική ομάδα γκολμπολ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, δίνοντας την ευκαιρία στους Μεσσήνιους φιλάθλους να γνωρίσουν το παραολυμπιακό αυτό άθλημα.

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών, παρακολούθησε τα δύο παιχνίδια, ενώ χειροκρότησαν τις εθνικές ομάδες ανδρών και νέων που ήρθαν στην Καλαμάτα για να παρουσιάσουν αυτό το παραολυμπιακό άθλημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το 1946 και στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2001 και σταδιακά αναπτύσσεται.

Στον αγώνα επίδειξης, που έληξε ισόπαλος με σκορ 3-3, αγωνίστηκαν οι αθλητές που στελεχώνουν την εθνική ομάδα. Αμέσως μετά έγινε και άλλος ένα αγώνας ολιγόλεπτης διάρκειας ανάμεσα στην εθνική νέων και ομάδα μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά. Νικήτρια αναδείχθηκε η εθνική ομάδα νέων που επικράτησε με 4-0.

Την εθνική ομάδα, αποτελούν οι αθλητές Γρηγόρης Τάτσης, Αντώνης Καραμήτσος, Γιάννης Σκουρμπούτης, Αντριάνο Μπεζιάνι, Δημήτρης Παλιαλέξης, Μιχαήλ Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης, Ματέο Καζαντζίου, Λέσι Αλτιν, Γιώργος Παυλούδης και Γιώργος Παπαδόπουλος. Οι παραπάνω αθλητές είναι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Χαλκιδική.

Την τεχνική καθοδήγηση τους, έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αντώνης Ανάστος και Χριστόφορος Σιζόπουλος.

Οι μαθητές που αποτέλεσαν την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που έπαιξαν στον αγώνα επίδειξης με την εθνική νέων ήταν οι Γιώργος Σκοπέτος, Δημήτρης Φωτάκης, Νικήτας Μέλλιος, Κωνσταντίνος Βαμβακάς, Γιώργος Μπαστακός, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Γιάννης Πλάγος.

Πριν τη διεξαγωγή των αγώνων επίδειξης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών στη Νότια Πελοπόννησο και αθλητής στίβου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Ανάστος.

Απονομές μεταλλίων έγιναν στους παίκτες της εθνικής ενώ αναμνηστικά δόθηκαν στα παιδιά των Εκπαιδετηρίων Μπουγά που συμμετείχαν καθώς και στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Γιώτα Τσιάλα.