Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 14:04

Στα 24.000 ευρώ τα ως τώρα έσοδα από τις δημοπρασίες του προγράμματος "Ζήσε Αθλητικά"

Γράφτηκε από τον

Αντί 5.500 ευρώ δημοπρατήθηκε η ρακέτα του Στέφανου Τσιτσιπά με την οποία κατέκτησε το ATP Finals και αντί 5.000 ευρώ η εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη από το περασμένο Australian Open.

Τα χρήματα από τις δύο δημοπρασίες, που διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, για την ενίσχυση του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον κορονοϊό.

Μαζί με τα 8.500 ευρώ για την υπογεγραμμένη φανέλα-ρέπλικα του Νίκου Γκάλη από το Ευρωμπάσκετ 1987 και τα 5.000 ευρώ για τα γάντια του Μιχαλη Ζαμπίδη, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί ως τώρα, από τη δημοπράτηση προσωπικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας, ανέρχεται στα 24.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, δημοπρατούνται από χτες και για μία εβδομάδα:

* Η εμφάνιση με την οποία ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στα Παγκόσμια Κύπελλα γυμναστικής στη Μελβούρνη και στο Μπακού προ μηνών και «αγκάλιασε» την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

* Η φανέλα «Νο17» του Φάνη Γκέκα από το Μουντιάλ στη Βραζιλία το 2014, που βρισκόταν στο Μουσείο της Εθνικής Ποδοσφαίρου στα Χανιά και την προσέφερε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδας «Γαλανόλευκος Φάρος».

* Το βραβείο διαιτησίας στον ρέφερι Μιχάλη Κουρέτα από τον τελικό του World League ΗΠΑ-Αυστραλία, στο πόλο γυναικών, το 2009 στην Αγία Πετρούπολη.

Στη συγκεκριμένη διαδικτυακή δράση του Υφυπουργείου Αθλητισμού έχουν, επίσης, προσφέρει αθλητικά τους ενθύμια, τα οποία θα δημοπρατηθούν τις προσεχείς ημέρες, οι Κατερίνα Στεφανίδη, Κώστας Κατσουράνης, Βούλα Κοζομπόλη, Τάκης Φύσσας, Ντανίλο Γκαλινάρι, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Παναγιώτης Πελεκούδας κ.ά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ