Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 13:28

Premier League: Επιστροφή με τρία ματς τη μέρα και 45 αγώνες στο YouTube

Γράφτηκε από τον
Premier League: Επιστροφή με τρία ματς τη μέρα και 45 αγώνες στο YouTube

Στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται εν αναμονή ανακοινώσεων από τον Μπόρις Τζόνσον, η Premier League είναι όμως έτοιμη για επανεκκίνηση, με το πλάνο να προβλέπει τη μετάδοση 45 αγώνων μέσω του Youtube.

Η αθλητική δράση στη Μεγάλη Βρετανία έχει "παγώσει" από τις 13 Μαρτίου (αφορμή αποτέλεσε το θετικό δείγμα του Μικέλ Αρτέτα), εσχάτως όμως εντείνονται οι διεργασίες για επιστροφή στα γήπεδα. Η Premier League και οι ομάδες της συνεχίζουν τις διεργασίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πλάνο επιστροφής στα γήπεδα για προπονήσεις και αγώνες (πάντα κεκλεισμένων των θυρών), την ώρα που άπαντες περιμένουν τις ανακοινώσεις -εντός των προσεχών ημερών- από τον Μπόρις Τζόνσον.

Πέραν όλων των άλλων (γήπεδα, ημερομηνίες, τρόπος διεξαγωγής), στην Premier League εξετάζουν ενδελεχώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μεταδοθούν οι εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος -το αυτό ισχύει επίσης για την Championship. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να μεταδοθούν κάποιοι από τους αγώνες μέσω του YouTube.

Υπό τον φόβο του συνωστισμού σε καφετέριες και παμπ, στη Μεγάλη Βρετανία εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο πλάνο ειδικής ανάγκης προκειμένου να μπορούν όλοι να δουν κάποιους αγώνες από το σπίτι τους. Έτσι, στο τραπέζι έχει πέσει η μετάδοση των 45 από τους 92 εναπομείναντες αγώνες μέσω κάποιου "ελεύθερου" καναλιού ή πλατφόρμας. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί επίσης με την Championship, στην οποία εκκρεμούν 108 αναμετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο καλεντάρι ειδικών συνθηκών προβλέπει συνεχή δράση, με 3-4 ματς σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικές ώρες διεξαγωγής.

Πηγή: sport24.gr