Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 13:21

Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές της περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές της περιφέρειας Πελοποννήσου

Η εποχή του Covid- 19 είναι δύσκολη και οι Ελληνες Ολυμπιονίκες βρέθηκαν κοντά στους... μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων και λυκείων της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, συνομίλησαν με τα παιδιά, θέλοντας να τα εμψυχώσουν και να τους δείξουν τις αρχές του Ολυμπισμού.
Συγκεκριμένα, ύστερα από πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής ΠΕ11, Ελένης Τζανή, έγιναν την περασμένη εβδομάδα δύο τηλεσυναντήσεις (την Πέμπτη για τα Λύκεια και την Παρασκευή για τα γυμνάσια) μέσω της πλατφόρμας Webex Event.
Συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες: Ευαγγελία Μωραϊτίδου,-Πρόεδρος ΣΕΟ, Άννα Κορακάκη Ιωάννης Μελισσανίδης, Αγγελική Καραπατάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, Βούλα Ζυγούρη, Ευάγγελος Πάτρας, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Φωτεινή Βαβάτση. Οι Ολυμπιονίκες αναφέρθηκαν στο μεγαλείο του αθλητισμού, στα συγκινητικά βιώματά τους, τις αρετές που πρέπει να διαθέτει κάθε αθλητής και κάθε άνθρωπος, αλλά και τα εμπόδια που ξεπέρασαν και τα μαθήματα που διδάχθηκαν από τα μαθητικά τους χρόνια έως σήμερα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση, συμμετείχαν σε ικανοποιητικό βαθμό, έθεσαν πρωτότυπες και έξυπνες ερωτήσεις,και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προβληματίστηκαν για το μέλλον τους.
Με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου ευχαρίστησε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, για την ιδιαίτερη τιμή της συνεργασίας τους για την επιτυχημένη διοργάνωση δυο τηλεσυναντήσεων. Ακόμα ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη συνεργασία, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Μωραϊτίδου Εύη και, την Οργανωτική Επιτροπή των ΣΕΕ του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου: Χριστόπουλο Ν. , Σόλαρη Ι., Γεωργιόπουλο Γ., Σαραντοπούλου Σ., Χρονοπούλου Α., Νάτσιο Α Εκπ/κό ΠΕ11 και την ΣΕΕ ΠΕ 11 κ.Τζανή Ε. για την πρωτοβουλία της για την διοργάνωσης της δράσης.