Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2020 18:19

Αισιοδοξία Μπαχ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γράφτηκε από τον

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι οι Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν με επιτυχία, επιτρέποντας ακόμη και στους θεατές να βρίσκονται
στο γήπεδο.

Ο Τόμας Μπαχ που βρίσκεται στην Ιαπωνία συναντήθηκε με τους διοργανωτές και τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν δύο. Αν θα υπάρχει ασφαλή διαμονή για τους 11.000 αθλητές και αν θα παραβρεθούν φίλαθλοι στο γήπεδο. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Μπαχ από τον Μάρτιο, όταν και αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων. Στη συνάντηση που είχε ο Μπαχ με τον νέο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχάιντ Σούγκα, αναφέρθηκαν και στο νέο εμβόλιο που ενδεχομένως να έχει βγει στην αγορά έως το καλοκαίρι. Η ΔΟΕ θα φροντίσει να παρέχει το εμβόλιο τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στους επισκέπτες πριν φτάσουν στην Ιαπωνία.
«Προκειμένου να προστατευθεί ο ιαπωνικός λαός και από το σεβασμό, η ΔΟΕ θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε ... οι Ολυμπιακοί συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να φτάσουν εδώ εμβολιασμένοι εάν, μέχρι τότε, υπάρχει εμβόλιο» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και πρόσθεσε ότι είναι πλέον «πολύ σίγουρος» ότι οι θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες. Ο Μπαχ χαρακτήρισε τους Αγώνες «φως στο τούνελ», μετά την παγκόσμια μάχη πανδημίας και επισήμανε με αφορμή τους πρόσφατους αθλητικούς αγώνες στην Ιαπωνία ως απόδειξη ότι οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν ήδη με ασφάλεια. Το Τόκιο φιλοξένησε με επιτυχία μια διεθνή συνάντηση γυμναστικής στην οποία οι διοργανωτές δοκίμασαν μια σειρά αντιμέτρων COVID-19.
ΑΠΕ - ΜΠΕ