Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 17:32

Εργα συντήρησης σε γήπεδα του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εργα συντήρησης και βελτίωσης στα γήπεδα της αρμοδιότητας του έχει προγραμματίσει ο δήμος Καλαμάτας.

Αυτή την περίοδο που υπάρχει η αναστολή των πρωταθλημάτων σε όλα τα ομαδικά και όχι μόνο, αθλήματα, η διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού το δήμου Καλαμάτας, προσπαθεί να συντηρήσει και να βελτιώσει τους αθλητικούς χώρους που χρειάζονται παρεμβάσεις ώστε να είναι λειτουργικοί και προσβάσιμοι από αθλητές ομάδες και απλούς πολίτες που θέλουν να αθληθούν.
Σχετικά με τα έργα συντήρησης και βελτίωσης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Βασιλόπουλος δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Γίνονται κάποιες παρεμβάσεις σε όποιο γήπεδο χρειάζεται, καθώς και έργα βελτίωσης. Τα γήπεδα θέλουν συντήρηση πάνω από όλα. Τους τελευταίους 4-5 μήνες δεν υπάρχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς δεν παίζει καμιά ομάδα. Ομως αυτούς τους μήνες της αναστολής αρκετοί είναι αυτοί που πηγαίνουν στα γήπεδα και μπαίνουν από διάφορα σημεία στον αγωνιστικό χώρο για να αθληθούν με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί φθορές. Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να διορθώσουμε όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ώστε σε περίπτωση που επιτραπεί στις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις και στη συνέχεια να παίξουν μπάλα να είναι σε καλή κατάσταση οι αγωνιστικοί χώροι για να φιλοξενήσουν επίσημα παιχνίδια”.
Πέρα από τις μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις, που ήδη γίνονται σε κάποιους αθλητικούς χώρους, έχουν προγραμματιστεί και κάποια έργα, μικρά, αλλά απαραίτητα, που θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση του. Μιλώντας γι’ αυτό ο κ. Βασιλόπουλος μας είπε: “Εκτός από τη συντήρηση στα γήπεδα, θα γίνουν και κάποια μικρά έργα βελτίωσης που έχουν προγραμματιστεί. Πέρα από τη αποκατάσταση στη περίφραξη των γηπέδων όπου έχουν καταστραφεί, φροντίζουμε για τον καθαρισμό των γηπέδων και όπου χρειάζεται θα αλλάξουμε τα δίχτυα. Θα ακολουθήσουν και κάποια μικρά έργα, όπως συνέβη πρόσφατα με την τοποθέτηση φωτεινού πίνακα στο Κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου στην παραλία. Συγκεκριμένα θα φτιάξουμε πάγκους στο δημοτικό γήπεδο των Λεΐκων για να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και αγώνες, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε. Στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), θα κατασκευαστεί κερκίδα στη βόρεια πλευρά κοντά στα αποδυτήρια. Επίσης μπροστά στο κτήριο των αποδυτηρίων θα μπει ένα στέγαστρο, ενώ θα τοποθετηθεί και λυόμενο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και άλλων ομάδων που το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Οσον αφορά το γήπεδο του Ασπροχώματος, έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να κάνουμε εκεί κάποια παρέμβαση”.

Είναι δύσκολα τα πράγματα

Εκτός από την ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΜ. Σε ερώτηση μας, αν υπάρχουν νέα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις διοργανώσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα της μας είπε: “Οπως γνωρίζετε λόγω της πανδημίας αυτή την στιγμή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Διοργανώσεις μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως η Football League και η Γ’ εθνική δεν έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν. Οταν είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, φανταστείτε πως είναι ακόμη πιο δύσκολο να μιλάμε για επανέναρξη στις τοπικές διοργανώσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όταν η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι αποφασίσουν ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε”