Σάββατο, 06 Μάρτιος 2021 14:08

Προχωρούν τα έργα στο Στάδιο της Μεσσήνης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης βρέθηκαν χθες οι Δημήτρης Πουλόπουλος και Λούης Τσάτουμας προκειμένου να δουν τις εργασίες που εξελίσσονται για την αναβάθμιση του χώρου και εν συνεχεία
συναντήθηκαν με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Τόσο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και επί πολλά χρόνια προπονητής του Μεσσηνιακού, γυμναστής, Δημήτρης Πουλόπουλος, όσο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας, εξέφρασαν την άποψη ότι η αναβάθμιση του Σταδίου θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του κλασικού και του μαζικού αθλητισμού. Και αυτό γιατί θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την προπόνηση διακεκριμένων αθλητών, μικρών παιδιών αλλά και δημοτών.

Ωθηση στον κλασικό αθλητισμό

Ο κ. Πουλόπουλος συνεχάρη τον δήμαρχο για το προσωπικό του ενδιαφέρον ώστε να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, παρατηρώντας ότι η εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων τα προηγούμενα χρόνια, οδήγησε σε μαρασμό του τοπικού κλασικού αθλητισμού. Ο εκσυγχρονισμός του Σταδίου όμως θα αναπτερώσει το ενδιαφέρον για προπόνηση όχι μόνο των αθλητών αλλά και των προπονητών που θα έχουν έναν πιστοποιημένο χώρο να εργαστούν με τους αθλητές. Με τις απόψεις αυτές συμφώνησε και ο Λούης Τσάτουμας, λέγοντας ότι οι προπονήσεις θα γίνονται πλέον σε σύγχρονο αθλητικό χώρο με τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό, που τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικό Στάδιο δεν διέθετε. Ο κ. Αθανασόπουλος από την πλευρά του ενημέρωσε ότι τα έργα αναβάθμισης τόσο στο Δημοτικό Στάδιο, όσο και στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς. Αναλυτικότερα, διαμορφώνεται ήδη το περίγραμμα του στίβου, καθώς τοποθετείται το προκατασκευασμένο κανάλι απορροής υδάτων. Επίσης διαμορφώνεται σύγχρονο αποστραγγιστικό σύστημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και πραγματοποιούνται πρόδρομες εργασίες για την τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού. Στο Κλειστό Γυμναστήριο τοποθετήθηκαν σήμερα σύγχρονα φωτιστικά LED στην κεντρική σάλα ενώ αναμένεται και η αναβάθμιση των αποδυτηρίων και του χώρου βαρών του.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ