Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 14:04

Προχωρά το έργο φωτισμού στο Στάδιο Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Προχωρά το έργο φωτισμού στο Στάδιο Φιλιατρών

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε ομόφωνα τις εξηγήσεις του προσωρινού μειοδότη του έργου «Φωτισμός Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών» σχετικά με την αιτιολόγηση του κόστους εργασιών, που αναφέρει στην οικονομική προσφορά του.

Έτσι τον κηρύσσει προσωρινό ανάδοχο του έργου με μέση έκπτωση 43,90%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης και τιμή προσφοράς 162.878,24 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Σχετική θετική εισήγηση υπήρξε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην οποία τονίζεται «ο προσωρινός μειοδότης, κατάφερε να εξηγήσει ικανοποιητικά και με τρόπο που να πληρούνται οι απαιτήσεις της μελέτης, την χαμηλή προσφορά που υπέβαλε, εισηγούμαστε την αποδοχή της προσφοράς του. Διευκρινίζεται ότι η αρχική αποδοχή των υλικών στο στάδιο αυτό της διαδικασία ανάθεσης σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την επίβλεψη του έργου, η οποία κατά την εκτέλεση έχει δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά, πιστοποιητικά, ελέγχους, δοκιμές, μετρήσεις και εγκρίσεις και δύναται να απορρίψει κάποιο (αρχικά αποδεκτό) υλικό αν αυτό αποδειχθεί ότι δεν πληροί τις απαιτήσεις της μελέτης. Στην περίπτωση αυτή το κόστος αντικατάστασης των υλικών θα βαρύνει πλήρως τον ανάδοχο”.
Κ.Μπ.