Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2022 21:07

Ο Παναιτωλικός ξεμάκρυνε από τα χαμηλά και κράτησε στην πρίζα τη Λαμία! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ο Παναιτωλικός ξεμάκρυνε από τα χαμηλά και κράτησε στην πρίζα τη Λαμία! (βίντεο)

Το πρώτο γκολ του Νταγκό έφτανε για τον Παναιτωλικό ώστε να λυγίσει τη Λαμία (1-0) και να ξεφύγει από τα χαμηλά της βαθμολογίας, με τους Φθιωτούς να παραμένουν στην 12η θέση.

Καθαρίζει με την υπόθεση σωτηρία ο Παναιτωλικός! Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι και ο Νταγκό με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «καναρινιών» καθάρισε την Λαμία (1-0).
Στους 25 βαθμούς πλέον η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που δεν θα κινδυνέψει, με την Λαμία να παραμένει στην… πρίζα και στην 12η θέση με 18 βαθμούς, λίγο πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Στο μυαλό του κόουτς
Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα και τους Αντούνες, Φλόρες στον άξονα, Οι Μεντόσα, Νταγκό στα άκρα και ο Ντίας πίσω από τον Βέργο.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε την Λαμία με τον Γκαραβέλη στην εστία και τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα. Οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο στο κέντρο, με τους Μπανγκουρά, Καραμάνο, Μανούσο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Βέλλιος στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς
Τον απόλυτο έλεγχο είχε από το ξεκίνημα του αγώνα ο Παναιτωλικός. Με τους Ντίας, Νταγκό, Μεντόσα να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς και τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά στο γήπεδο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν καλύτερη και πιο απειλητική, αλλά τα τελειώματά τους ήταν κακά, ενώ έλειπε και το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η μεγαλύτερη φάση από όλες στο πρώτο μέρος ήρθε στο 27ο λεπτό για τους Αγρινιώτες, με τον Νταγκό να μην μπορεί από θέση τετ-α-τετ να σκοράρει. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε, με τη Λαμία να κλείνει περισσότερο για να κρατήσει ως το ημίχρονο το 0-0.

Η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές και κράτησε μπάλα στα πόδια της, ωστόσο όσες ευκαιρίες και να είχε δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.

Στο 56’ ο Νταγκό με ένα φανταστικό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κάνοντας το 1-0. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναιτωλικού.

Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός πίεζε για ακόμη ένα γκολ, με τον Ντουάρτε να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 80’ να κάνει το 2-0, αφού το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με την Λαμία να έχει βγει όλη μπροστά και να δίνει χώρους, τους οποίους δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, η Λαμία είχε την καλύτερή της στιγμή στο 84ο λεπτό με την κεφαλιά του Μανούσου από καλή θέση που μπλόκαρε ο Ανέστης, κρατώντας το 1-0 ως το φινάλε και τη νίκη για την ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αντούνες, Μεντόσα (59΄ Ντουάρτε), Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Βέργος, Λάρσον (77΄ Βργκοτς), Φλόρες, Νταγκό (76΄ Μόρσεϊ), Ντίας (85΄ Τσιγγάρας)
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (62΄ Αραμπούλι), Μπεχαράνο (86΄ Γκέντσογλου), Μανούσος, Καραμάνος, Μπανγκουρά (68΄ Ρόμανιτς), Βέλλιος (46΄ Νούνιες).

Πηγή: sport-fm.gr