Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 19:03

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι στιγμές που σημάδεψαν τη 2η φάση

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οι στιγμές που σημάδεψαν τη 2η φάση

Δύο ομάδες που αγωνίζονται σε τοπικό πρωτάθλημα κατάφεραν να βρεθούν στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου προκρίθηκαν οι 16 από τις 17 ομάδες της Super League 2.

Μοναδική που αποκλείστηκε είναι η ΠΑΕ Χανιά - Κισσαμικός, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Εθνικό Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που συνεχίζουν είναι η ΑΕ Ερμιονίδας, ευνοημένη από την κλήρωση και την αποχώρηση του Ιωνικού και η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη. Η τελευταία πέρασε με νίκη 1-0 από τα Φιλιατρά, με σκόρερ έναν πρώην διεθνή με την Εθνική Ελπίδων, τον Γιώργο Νικλητσιώτη. Ο Διαγόρας Ρόδου χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι στην Κόρινθο για να προκριθεί, ενώ Παναχαϊκή, Παναργειακός και Νέα Ιωνία χρειάστηκαν την παράταση. Όλοι οι άλλοι αγώνες κρίθηκαν στα ενενήντα λεπτά, κάποιοι από αυτούς με μεγάλα σκορ. Το 14-0 της ΑΕ Κηφισιάς επί του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας είναι ρεκόρ στην ιστορία του Κυπέλλου με το τρέχον φορμάτ. Ευρύτερα σκορ είχαμε μόνο πριν από τη δεκαετία του ΄70, όταν διεξάγονταν προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης «εντός» των Ενώσεων.

Σκόρερ

Ο Γιώργος Μάναλης της ΑΕ Κηφισιάς και ο Μόριτς Χάινριχ του ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχαν καρέ γκολ και μαζί με τον Γουίλσον Τσιμέλι της Αναγέννησης Άρτας, που σημείωσε πάλι δύο τέρματα, προηγούνται στον πίνακα των σκόρερ. Συνολικά 103 ποδοσφαιριστές πέτυχαν γκολ στις δύο πρώτες φάσεις.

Συγκίνηση για τον Αθανασίου

Στην Ηγουμενίτσα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε αντίπαλος του Σπάρτακου Γραικοχωρίου. Με την ομάδα αυτή ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Δημήτρης Αθανασίου σε ηλικία 43 ετών, 10 μηνών και 11 ημερών. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο 6ος μεγαλύτερος σε ηλικία που παίζει στο Κύπελλο Ελλάδας, ο αμυντικός από τις Φιλιάτες κατάφερε κάτι σπάνιο. Αντιμετώπισε την παλιά του ομάδα, 19 ολόκληρα χρόνια αφότου έφυγε από αυτή. Ο Αθανασίου αγωνίστηκε από το 2000 ως το 2005 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Έφυγε στα 25 χρόνια και σήμερα στα 44 η κλήρωση τον έφερε να παίζει για πρώτη φορά αντίπαλός του ΠΑΣ. Στο ημίχρονο βγήκε συγκινημένος, χαιρέτησε τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων και ο Σπάρτακος τον τίμησε για την προσφορά του.

Γεννημένος το 2010

Ο Διαγόρας Ραχών Ικαρίας είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε μεγάλη ηλικία, ωστόσο ο προπονητής του Κώστας Μιχάλης στα τελευταία 20 λεπτά πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι τον μικρό Βαγγέλη Μαλαχία. Ο Ικαριώτης αμυντικός ήταν 14 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών και είναι ο πρώτος στην ιστορία ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2010, που αγωνίζεται στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τρεις κόκκινες, όλες σε ένα παιχνίδι

Στην 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2024-25 δεν υπήρξε καμία αποβολή. Λίγο έλειψε να συμβεί το ίδιο και στη 2η φάση, ωστόσο ένα παιχνίδι σταμάτησε το… σερί και μάλιστα σε αυτό υπήρξαν τρεις αποβολές: στη Νέα Αρτάκη όπου η γηπεδούχος υποδέχθηκε τον Παναργειακό, αποβλήθηκαν δύο παίκτες των γηπεδούχων κι ένας των φιλοξενουμένων, όλοι στην παράταση!