Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 22:17

Χωρίς επενδυτές και... μέλλον η αθλητική Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Πρόσφατα είχα σχολιάσει το γεγονός ότι οι πέντε από τους εφτά νομούς της Πελοποννήσου έχουν τουλάχιστον μια ομάδα που τους εκπροσωπεί στην πρώτη κατηγορία ενός ομαδικού αθλήματος.

Και ότι μόνο η Μεσσηνία και η Λακωνία δεν έχουν καμιά ομάδα στην πρώτη εθνική.
Στην γειτονική Λακωνία βρίσκονται λοιπόν στα χαμηλά πατώματα του αθλητισμού, όμως εκεί τουλάχιστον υπάρχει μια προοπτική. Ένας επενδυτής. Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΑΕ Σπάρτης δίνει ελπίδα στους Λάκωνες για μελλοντικές επιτυχίες. Ευχή όλων των Μεσσηνίων είναι βέβαια να χάσουν από την Κυπαρισσία στο μπαράζ της 14ης Ιουνίου, όμως ακόμη και αν γίνει αυτό οι Λάκωνες μπορούν να ελπίζουν ότι η επένδυση του Γιαννακόπουλου θα τους δικαιώσει τα επόμενα χρόνια.
Στην Μεσσηνία αντίθετα δεν υπάρχει παρών αλλά ούτε και μέλλον. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως σε ένα τόσο μεγάλο νομό δεν υπάρχει κάποια σημαντική επένδυση σε κάποιο αθλητικό σύλλογο.
Ούτε στην "Μαύρη Θύελλα", ούτε στο μπάσκετ, ούτε και στο βόλεϊ, όπου οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται τώρα δεν φαίνεται να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω.
Η κρίση και οι δυσκολίες της εποχής ασφαλώς αποτελούν μια δικαιολογία. Όχι τόσο σοβαρή όμως αν κρίνουμε από το ότι στους γειτονικούς νομούς όλο και κάποιος βρίσκεται να επενδύσει στον αθλητισμό.