Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2015 13:33

Απάντηση Μπασακίδη στις καταγγελίες Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

Απάντηση στις καταγγελίες του Ακρίτα για τον τρόπο παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, έδωσε ο Νίκος Μπασακίδης.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας σημειώνει ότι "όταν δεν ευνοείσαι δεν σημαίνει ότι αδικείσαι".
Αναλυτικά η απάντηση:
"Με αντιφατικά επιχειρήματα και μονομερείς αναφορές σε διατάξεις ενός πρότυπου κανονισμού χρήσης των αθλητικών χώρων (ΥΑ 1362/18-10-2001), η διοίκηση του Α.Σ ΑΚΡΙΤΑΣ, επιδιώκει  να δημιουργήσει την εικόνα του αδικημένου στην κατανομή των ωρών του προγράμματος λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Τυπικά ο αναφερόμενος κανονισμός δεν αποτελεί υποχρέωση για κανένα ΝΠΔΔ, έως ότου προσαρμοστεί και ψηφιστεί από το ΔΣ του αντίστοιχου συλλογικού οργάνου. Ουσιαστικά  όμως, η φιλοσοφία του χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του  Δήμου Καλαμάτας και μάλιστα με τρόπο περισσότερο ευνοϊκό για τα σωματεία (παραχώρηση  χώρων, προπονήσεις τα Σαββατοκύριακα, χρήση αιθουσών γυμναστικής, διαφημίσεις κλπ.).
Για την κατανομή των ωρών προπόνησης τα εγγεγραμμένα στις αντίστοιχες ομοσπονδίες  σωματεία ομαδοποιούνται με βάση την κατηγορία που αγωνίζονται, ώστε τα μέλη κάθε ομάδας  να έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό προπονήσεων.
Η τελική κατανομή γίνεται μετά από  εισήγηση της υπηρεσίας αφού μεταξύ των άλλων ληφθούν υπόψη, το αίτημα διάθεσης ωρών  του σωματείου, η κατηγορία που αγωνίζεται, οι επιδόσεις του, η ιστορικότητα του, καθώς και η  αθλητική του δραστηριότητα. Στην ισοδυναμία των αιτημάτων επικρατεί η λογική και η δικαιοσύνη και όχι ο τζόγος μιας κλήρωσης.
Στα τμήματα υποδομής βόλεϊ, όλων των ομάδων, δόθηκαν ώρες τόσο στο Κλειστό Παραλίας  όσο και στην Τέντα, με βάση την περσινή συμφωνία των ομάδων για εναλλαγές στο πρόγραμμα τους, συμφωνία που θα εφαρμοστεί και την επόμενη περίοδο. Στο τμήμα στίβου του συλλόγου δόθηκε μετά από συμφωνία όλων, χώρος επαρκής να  αναπτύξει τη δραστηριότητα του, κατά παράβαση του επικαλούμενου κανονισμού αφού δεν είναι μέλος της ομοσπονδίας.
Οι εγγραφές των αθλητών αποφασίστηκε να γίνονται, τις ώρες και στους χώρους προπόνησης των ομάδων, ώστε να μην προσβάλλεται η αισθητική των εγκαταστάσεων  και να μην  ενοχλούνται οι υπόλοιποι αθλούμενοι. Οι περιορισμένοι αθλητικοί χώροι και το πλήθος των σωματείων της πόλης, περιορίζουν τις  διαθέσιμες ώρες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και εύλογα παράπονα,
Όταν όμως κάποιος δεν ευνοείται, δεν σημαίνει και ότι αδικείται"