Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 13:50

Επιλογές από Βραζιλία και Eurocup

Γράφτηκε από τον

Ήρεμα κινούνται οι ρυθμοί σε στοιχηματικό επίπεδο τη σημερινή ημέρα, η δράση είναι περιορισμένη. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν ορισμένες έξυπνες επιλογές, τόσο απ’ το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, όσο και απ’ αυτό του μπάσκετ.

Θα δώσουμε βάση στην εμβόλιμη αγωνιστική της Α’ Βραζιλίας, όπως επίσης και στην πλούσια δράση της κρίσιμης 6ης αγωνιστικής του Eurocup, όπου δίνουν «μάχη» Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Παίρνει αποτέλεσμα η Φιγκεϊρένσε

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση Πόντε Πρέτα – Φιγκεϊρένσε, όπου επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 1.95. Οι δύο εκτός έδρας ήττες (2-1 από Ατλέτικο Μινέιρο, 1-0 από Ιντερνασιονάλ) στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έβαλαν ένα μικρό «φρένο» στην πορεία της Πόντε Πρέτα προς την πρώτη τετράδα. Οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στο -4 από την 4η Σάντος, θα προσπαθήσουν σήμερα να εκμεταλλευθούν για μία ακόμα φορά τη δύναμη του «Moises Lucarelli», καθώς έχουν συνδυάσει με νίκες τα 4/5 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Η Φιγκεϊρένσε, από την πλευρά της, έχει μεγάλη ανάγκη από βαθμοθηρία στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (μαζί με τη σημερινή), προκειμένου να κλειδώσει (με ψυχοφθόρο τρόπο) την παραμονή στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις στο +2 από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ προέρχεται από ένα ατυχές σερί δύο ισοπαλιών και δύο ηττών, με παραγωγή μόλις ενός γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς. Στο 1-2-3 το σερί στα έξι τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Παίρνει και τη διαφορά ο Άρης

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με το μπάσκετ και την αναμέτρηση Άρης – Τραμπζονσπόρ, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ +5.5 πόντων των Τούρκων. Ο Άρης απόψε υποδέχεται την τουρκική Τραμπζονσπόρ και οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 3-2. Στον πρώτο γύρο, η Τραμπζονσπόρ νίκησε 74-71 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο. Έτσι που έχει γίνει ο όμιλος όλες οι ομάδες είναι ικανές για πρόκριση επομένως κάθε νίκη ή κάθε υπεράσπιση διαφοράς είναι σημαντική επομένως Άρης και Τραμπζονσπόρ ψάχνουν αρχικά τη νίκη και δευτερευόντως την κάλυψη των τριών πόντων και την υπεράσπιση των τριών πόντων αντίστοιχα. Ο Άρης συνεχίζει να «δείχνει» κουρασμένος και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα με την κατάρρευση που είχε στους αγώνες με Μπάνβιτ και Κόροιβο όπου δέχθηκε 31-21 και 23-9 τέταρτα δεκάλεπτα αντίστοιχα. Η Τραμπζονσπόρ επιτέλους έκανε την πρώτη της νίκη στην Τουρκία και ανέβασε ψυχολογία αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Τέρενς Κίνσεϊ ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την κηδεία του παππού του. Ο Κίνσεϊ πιθανότατα θα είναι με την αποστολή της ομάδας. Με δέος οι άνθρωποι της Τραμπζονσπόρ δήλωσαν στο site της ομάδας και στο twitter ότι θα αγωνιστούν σε μια από τις σπουδαιότερες έδρες που αγωνίστηκε ποτέ ο σύλλογος. Αγώνας λοιπόν πολύ κρίσιμος ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που θα προσέξουν και τη διαφορά. Επιλογή η Τραμπζονσπόρ +5.5.

Over 161.5 στην Αγία Πετρούπολη

Συνεχίζουμε στο μπάσκετ και επιλέγουμε το Over 161.5 πόντοι στην αναμέτρηση Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Αβτοντόρ Σαράτοφ, το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 1,85. Η Ζενίτ μαζί με την ισπανική Βαλένθια είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες της Ευρώπης με όμοια ρεκόρ 5-0 σε Eurocup και 6-0 σε VTB και ACB. Το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να μειώει το «κατόρθωμα» της Ζενίτ είναι ότι ακόμα δεν έχει αντιμετωπίσει τις «καλές» ομάδες της VTB, ΤΣΣΚΑ, Κίμκι, Κουμπάν κτλ, όμως τις τελευταίες εβδομάδες αγωνίζεται χωρίς τον πολυτιμότερο παίχτη της, τον Ράιαν Τούλσον που αναδείχθηκε MVP για το μήνα Οκτώβριο στην VTB. Απόψε υποδέχεται την Άβτοντορ που την έχει ήδη νικήσει δύο φορές φέτος, 85-90 στον πρώτο γύρο του Eurocup και 90-74 πριν 10 μέρες για την VTB. Η Άβτοντορ ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη με μια σημαντική αλλαγή αφού ο Άρμστεντ έφυγε και θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και αντικαταστάθηκε με τον Πολ Στολ. Δεν άλλαξαν και πολλά δηλαδή στην ομάδα αφού όσο «τρελός» ήταν ο Άρμστεντ με τις εξαιρετικές επιθετικές ικανότητες άλλο τόσο είναι και ο Στολ που έγινε γνωστός από την Μακάμπι Χάιφα και την Τραμπζονσπόρ. Το ζεύγος αυτό είναι μόνο για μεγάλο σκορ και το 161.5 που έγινε η επιλογή του Over φαντάζει μικρό. Άμεσα το όριο αυξήθηκε και μέχρι την έναρξη του αγώνα πιθανώς να αυξηθεί κι άλλο.

Απ’ το σημερινό πρόγραμμα του Eurocup προκύπτουν ακόμη δύο προτάσεις, το Οver 162 στην αναμέτρηση Μπεσίκτας – Λιέτουβος Ρίτας σε απόδοση 1.90 και το Under 151.5 στον αγώνα Βαλένθια – Νανσί.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.