Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 13:33

Προκρίνονται Γάνδη και Φέγενορντ

Γράφτηκε από τον

Μια γεμάτη ημέρα είναι η σημερινή στο ΟΠΑΠ κουπόνι, καθώς η δραστηριότητα είναι έντονη σε πολλές χώρες. Υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση σε Γαλλία και Ιταλία, ολοκληρώνεται η εμβόλιμη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, δράση έχουμε και στο Κύπελλο Ελλάδας. Πάμε να δούμε τις προτάσεις του Betarades.gr

Με το Over 2,5 στο Παλέρμο

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Παλέρμο – Μίλαν, όπου επιλέγουμε το Over 2,5 σε απόδοση 2.00. Επτά βαθμούς απέσπασε η Παλέρμο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Το συγκρότημα του Τεντέσκο επικράτησε των Ελλάς Βερόνα (1-0 εκτός έδρας) και Ουντινέζε (4-1 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Κάρπι (1-1 εκτός έδρας). Παράλληλα γνώρισε την ήττα από την Τζένοα (4-0 εκτός έδρας). Στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις πρωταθλήματος που έδωσαν οι Σικελοί, σημείωσαν τρεις νίκες και δύο ήττες. Στις τρεις από αυτές σημειώθηκε goal-goal, ενώ στις τέσσερις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Η Μίλαν, απ’ την πλευρά της, πηγαίνει στο σημερινό ματς με τη ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη της στο ντέρμπι με την Ίντερ (3-0 εντός έδρας) και θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της. Οι «ροσονέρι» παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, καθώς προηγήθηκε η νίκη επί της Φιορεντίνα (2-0 εντός έδρας), και τα ισόπαλα αποτελέσματα κόντρα στις Ρόμα (1-1 εκτός έδρας) και Έμπολι (2-2 εκτός έδρας).

Παίρνει αποτέλεσμα η Γάνδη

Πάμε στην αναμέτρηση Κλαμπ Μπριζ – Γάνδη, όπου επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 1.90. Δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη η αποστολή της Κλαμπ Μπριζ σήμερα κόντρα στη Γάνδη. Η ήττα 2-1 στο πρώτο παιχνίδι δίνει αρκετές ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως καλούνται να αντιμετωπίσουν τη φορμαρισμένη πρωταθλήτρια, απ’ την οποία φέτος έχουν χάσει σε όλες τις διοργανώσεις! Ούτε ισοπαλία δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει η Κλαμπ Μπριζ, σήμερα όμως η διάθεση της για νίκη και πρόκριση είναι πολύ μεγάλη. Έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στη Λόκερεν την Κυριακή, βρέθηκε να χάνει στο 11’, μέχρι το 28’ είχε γυρίσει το παιχνίδι και στη συνέχεια απλά το διαχειρίστηκε. Παρέμεινε στη δεύτερη θέση και το -3 απ’ την πρωτοπόρο Γάνδη, με τις δύο ομάδες, μάλιστα, να αναμετρώνται και την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα. Η φιλοξενούμενη ομάδα, απ’ την πλευρά της, πηγαίνει πανέτοιμη και με τη ψυχολογία στα ύψη στα δύο σερί εκτός έδρας ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Αρχικά, σήμερα θέλει την πρόκριση και την Κυριακή θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία, προκειμένου να παραμείνει στην πρώτη θέση και να έχει την κατάσταση στα χέρια της. Η νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι της έδρας της προσφέρει απόψε ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο θα γίνει πολύ μεγαλύτερο αν οι πρωταθλητές καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Πολύ σπάνια δε σκόραραν φέτος, συνέβη στο Μαλίν στο τελευταίο ματς του 2015 (ήττα 2-0), ωστόσο γενικά σκοράρουν σχεδόν πάντα. Μετρούν 4/4 νίκες μέσα στο 2016 σε όλες τις διοργανώσεις, η τελευταία με 2-1 επί της Μπέβερεν, όπου δεν έκανε κάποια τρομερή εμφάνιση, αλλά δεν κινδύνευσε και ιδιαίτερα.

Μπορεί την πρόκριση η Φέγενορντ

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση του ολλανδικού Κυπέλλου Ρόντα – Φέγενορντ, όπου θα επιλέξουμε το «διπλό» σε απόδοση 1.95. Μετά από ένα τραγικό σερί με 14 αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι έχουν καταφέρει να πάρουν δύο συνεχόμενες νίκες και στο πιο πρόσφατο ματς που έδωσαν, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον 2ο της βαθμολογίας Άγιαξ. Η ψυχολογία όπως είναι λογικό είναι στα ύψη, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα, ακόμα κι αν παίζει με την Φέγενορντ που είναι σε τραγική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι, απ’ την πλευρά τους, μετά από ένα αρκετά εντυπωσιακό σερί, με μόλις μία ήττα σε 12 ματς στο πρωτάθλημα και ακόμα τρεις ισοπαλίες και 8 νίκες, μοιάζουν να έχουν πάθει “blackout”, καθώς πλέον μετρούν 5 συνεχόμενες ήττες! Στην πιο πρόσφατη από αυτές, έχασαν 2-0 εντός έδρας από την Ντε Χάαγκ. Έτσι είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας, πολύ μακριά όμως από Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή για τον Φαν Μπρόνχορστ είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απουσίες. Θέλει οπωσδήποτε την πρόκριση η Φέγενορντ, καθώς το Κύπελλο είναι ουσιαστικά ο μοναδικός μεγάλος στόχος που έχει απομείνει στη σεζόν.

Δε χάνει η Αμπερντίν

Πάμε στη Σκωτία, όπου θα επιλέξουμε το 1Χ στο ντέρμπι κορυφής Αμπερντίν – Σέλτικ, το οποίο βρίσκουμε σε απόδοση 2.15. Η τελευταία ευκαιρία της Αμπερντίν να διεκδικήσει τον τίτλο είναι το σημερινό ντέρμπι με τη Σέλτικ. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι 6 πόντοι, οι γηπεδούχοι θέλουν να τους κάνουν τρεις με νίκη σήμερα επί της μόνιμης πρωταθλήτριας Σκωτίας. Στις 22 Ιανουαρίου έπαιξε τελευταία φορά η Αμπερντίν, τότε επικράτησε εντός έδρας της Νταντί, χωρίς να κάνει κάποια φοβερή εμφάνιση. Δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, πηγαίνει «φρέσκια» στο σημερινό ντέρμπι, με την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Μόλις μια φορά έχασε εντός έδρας φέτος η Αμπερντίν σε όλες τις διοργανώσεις, με 1-5 απ’ τη Σεντ Τζόνστον στις 3 Οκτωβρίου, μετράει ρεκόρ 8-6-1. Η Σέλτικ καλείται να βρει απαντήσεις, καθώς προέρχεται από μια πολύ κακή εμφάνιση και «πικρή» ήττα απ’ τη Ρος Κάουντι στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Ήταν ένα αναπάντεχο «στραπάτσο» για τους Κέλτες, που ήλπιζαν στο τρεμπλ, ωστόσο πλέον θα πρέπει να συμβιβαστούν με τις άλλες δύο διοργανώσεις. «Σκασμένος» ο κόουτς Ντέιλα, δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια, είναι όμως ξεκάθαρο ότι αισθάνεται πίεση στον πάγκο. Σήμερα το ματς αποτελεί κριτήριο, καθότι ενδεχόμενη ήττα θα φέρει εξελίξεις, καθώς θα βάλει την Αμπερντίν μέσα στο παιχνίδι του τίτλου. Με διπλό όμως, η Σέλτικ ουσιαστικά «κλειδώνει» το πρωτάθλημα.

Ικανή για το «διπλό» η Μοντερέι

Ολοκληρώνουμε τις ποδοσφαιρικές προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση Σελάγια – Μοντερέι, όπου επιλέγουμε το «διπλό» σε απόδοση 2.00. Να δώσει συνέχεια στο αήττητο της έδρας της σε όλες τις φετινές διοργανώσεις της, θέλει η Σελάγια. Σε τρία παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στο σπίτι μετράει δυο νίκες για το πρωτάθλημα και μια ισοπαλία για το κύπελλο. Μια ισοπαλία που ήρθε την πρώτη αγωνιστική των ομίλων, όταν και φιλοξένησε την Πατσούκα (1-1), από την οποία και ηττήθηκε στην εκτός έδρας προηγούμενη αγωνιστική. Αν και προηγήθηκε με το τέρμα του Γκορντίγιο μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Γκουστάβο Ντίαζ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ και γνώρισε την ήττα με 2-1, παραμένοντας έτσι στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου, με ένα μόλις βαθμό. Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο θεσμό θέλει να πετύχει απόψε η Μοντερέι, με σκοπό να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μπορεί να ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της για το κύπελλο, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα 0-1 από την Ατλέτικο Σαν Λουίς, όμως στην έδρα της τελευταίας κατάφερε να επικρατήσει με το ίδιο σκορ και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Αντόνιο Μοχάμεντ υπέστη την πρώτη της ήττα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πατσούκα (3-1), το βράδυ του Σαββάτου. Είναι ανώτερη ποιοτικά απ’ τη Σελάγια της δεύτερης κατηγορίας, μπορεί να κερδίσει.

Με το Under 147,5 στη Λιθουανία

Πάμε στο μπάσκετ, όπου βασική μας επιλογή είναι το Under 147,5 στην αναμέτρηση Νεπτούνας – Άρης, σε απόδοση 1.90. Πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες θα διεξαχθεί απόψε στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας. Η γηπεδούχος Νεπτούνας παίζει την επιβίωσή της αφού αν ηττηθεί θα αποκλειστεί οριστικά ενώ αν νικήσει θα έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, με νίκη επί της Άλμπα στο Βερολίνο την τελευταία αγωνιστική. Για τον Άρη η κατάσταση είναι παρόμοια αφού με ήττα σήμερα πιθανότατα μένει εκτός συνέχειας λόγω των μεγάλων διαφορών που ηττήθηκε σε Μιλάνο και Βερολίνο ενώ με νίκη απόψε θα χρειαστεί νίκη και την τελευταία αγωνιστική επί της Αρμάνι εντός για να έχει πιθανότητες πρόκρισης. Αν νικήσει ο Άρης θα εύχεται νίκη της Αρμάνι στο παιχνίδι Αρμάνι-Άλμπα που ξεκινάει 2.5 ώρες αργότερα, ώστε να υποδεχθεί την Αρμάνι αδιάφορη αφού θα έχει προκριθεί. Σε περίπτωση νίκης της Άλμπα η κατάσταση για τον Άρη θα γίνει μη αναστρέψιμη αφού θα πρέπει να νικήσει με τεράστια διαφορά την Αρμάνι στο Αλεξάνδρειο την τελευταία αγωνιστική. Η ανάγκη νίκης και των δύο ομάδων δημιούργησε οριακές τιμές στοιχηματικά και με οριακό φαβορί τον Άρη δεν μπορούμε να ασχοληθούμε. Αντιθέτως καλή επιλογή φαίνεται το Under 147.5 για μία Νεπτούνας που έχει ξεπράσει το συγκεκριμένο όριο μία φορά στο LAST-32, το 79-71 από την Αρμάνι με πάρα πολλές βολές στο τελευταίο δίλεπτο, και τον Άρη που το ξεπέρασε οριακά με Αρμάνι και Άλμπα (95-54 και 82-67). Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης, με εξαίρεση τις δύο ήττες από Άλμπα και Αρμάνι, διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και την τελευταία εβδομάδα έδειξε να βρίσκει τον καλό του εαυτό αμυντικά δεχόμενος 63 από Άλμπα και 69 από ΠΑΟΚ.

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με το -4.5 της Ρέτζιο Εμίλια στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Τρέντο σε απόδοση 1.85 και το +7 της Ολίμπια Λουμπλιάνας στο εντός έδρας ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε απόδοση 1.90.