Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2016 13:52

Επιλογές από Γαλλία και Νορβηγία από τους Betarades

Γράφτηκε από τον
Επιλογές από Γαλλία και Νορβηγία από τους Betarades

Μπορεί η σημερινή ημέρα να περιλαμβάνει πλούσιο τραπέζι σε λαγάνα, ταραμοσαλάτα και κάθε είδους θαλασσινό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να… ξεκλέψουμε μερικές στιγμές ενασχόλησης με το αγαπημένο μας ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο κουπόνι, ξεχωρίσαμε τρεις από Γαλλία, Νορβηγία και Ιρλανδία. Πάμε να δούμε τα σημερινά προγνωστικά απ’ το Betarades.gr.

Παίρνει το ματς ο Ερυθρός Αστέρας 93

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας απ’ την αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας 93 – Οσέρ, όπου θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 2.05. Ευνοημένος απ’ τα αποτελέσματα της αγωνιστικής βγήκε ο Ερυθρός Αστέρας, που είδε τη Χάβρη να χάνει απ’ τη Σοσό και τις Λανς και Κλερμόν να μένουν στην ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι παραμένουν στην 3η θέση και σήμερα έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν τη διαφορά στο +4 απ’ την τέταρτη θέση σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος. Δεν τα κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα, ηττήθηκαν εκτός έδρας 2-0 απ’ τη Νανσί, σ’ ένα ματς όπου αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο απ’ το 22’. Ήταν η πρώτη ήττα έπειτα από 8 αγωνιστικές (5-3-0) και μόλις η δεύτερη στις τελευταίες 18 για τον Ερυθρό Αστέρα, που είναι μια απ’ τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες του πρωταθλήματος, διαθέτει την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας με 23 γκολ παθητικό. Προέρχεται από 3/4 εντός έδρας νίκες. Στον αντίποδα, «τελικός» είναι το σημερινό παιχνίδι για την Οσέρ. Άπαντες το χαρακτήρισαν ως παιχνίδι «νοκ άουτ», καθώς μόνο σε περίπτωση νίκης οι φιλοξενούμενοι θα μπουν στο «παιχνίδι» της ανόδου, καθώς θα μειώσουν στο -4 απ’ την τριάδα. Αν χάσουν, τότε μένουν στο -10 και όλα θα φαίνονται να έχουν τελειώσει. Από τέσσερις σερί ισοπαλίες προέρχεται η Οσέρ, που βρίσκεται στο -7 απ’ την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Αήττητοι οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (2-4-0), στο 1-1-3 το ρεκόρ τους στα τελευταία πέντε εκτός έδρας ματς.

Άσσος με κάλυψη για Βαλερένγκα

Πάμε στην πρεμιέρα της Α’ Νορβηγίας και την αναμέτρηση Βαλερένγκα – Βίκινγκ, όπου θα επιλέξουμε το 1 (DNB) σε απόδοση 2.21. Από μια μέτρια σεζόν προέρχεται η Βαλερένγκα, τερματίζοντας στην 7η θέση με 49 βαθμούς και ρεκόρ 14-7-9. Οι αλλαγές που έγιναν στο ήδη καλό και ταλαντούχο ρόστερ είναι ελάχιστες σε σχέση με πέρσι, με τον κόουτς, Ρέκνταλ, να θέτει ως στόχο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Η γραμμή κρούσης των γηπεδούχων έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στα φιλικά προετοιμασίας και θα χρειαστεί να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης ώστε ο σύλλογος να πετύχει τους στόχους του. Η σημερινή πρεμιέρα απέναντι σε μια ομάδα με ίδιες βλέψεις, είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους πρωτευουσιάνους, ώστε να αποδείξουν το τι μπορούν να καταφέρουν. Απ’ την άλλη, στην 5η θέση της περσινής Tippeligaen τερμάτισε η Βίκινγκ, δίνοντας μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για είσοδο στην τριάδα και για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η διοίκηση της ομάδας προχώρησε σε λίγες μεταγραφικές κινήσεις κατά τη χειμερινή περίοδο, με το ρόστερ λίγο πολύ να παραμένει το ίδιο. Οι φιλοξενούμενοι στα φιλικά προετοιμασίας δεν είχαν καλή παρουσία καθώς σε μια σειρά έξι αγώνων είχαν ρεκόρ 1-2-3, αλλά στη σημερινή αναμέτρηση ευελπιστούν να ξεκινήσουν με το δεξί. Δίνουμε προβάδισμα στον άσσο.

Μπορεί το «διπλό» η Γκάλγουεϊ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας απ’ την Ιρλανδία και την αναμέτρηση Σλίγκο Ρόβερς – Γκάλγουεϊ, όπου θα επιλέξουμε το 2 (DNB) σε απόδοση 2.30. Σε αναζήτηση των πρώτων πόντων της, αλλά και του πρώτου γκολ, βρίσκεται η Σλίγκο Ρόβερς στο νέο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με 2/2 ήττες από Σάμροκ Ρόβερς (0-2 εντός έδρας) και Μποέμιανς (1-0), παιχνίδια όπου έκαναν δύο διαφορετικές εμφανίσεις. Ήταν κακοί και καθόλου απειλητικοί στην πρεμιέρα κόντρα στους Σάμροκ Ρόβερς, όπου απογοήτευσαν το κοινό τους, ωστόσο βελτιώθηκαν αρκετά την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Μποέμιανς, είχαν ευκαιρίες και δικαιούταν ένα γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Σήμερα άπαντες μίλησαν για την πρώτη νίκη κόντρα στην Γκάλγουεϊ, οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελέσει αποτυχία. Στον αντίποδα, η έκπληξη των πρώτων δύο αγωνιστικών είναι η Γκάλγουεϊ. Ξεκίνησε με τον εκτός έδρας θρίαμβο με 1-3 επί της Σεντ Πάτρικς, ένα φοβερό αποτέλεσμα, που κανείς δεν περίμενε και το οποίο ήρθε χάρη στο εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, όπου σκόραρε τρία γκολ. Στο δεύτερο μέρος ήρθαν όλα τα γκολ και στη νίκη με 4-0 επί της Μπρέι την περασμένη εβδομάδα, ένα σκορ που δε λέει όλη την αλήθεια για την εικόνα της αναμέτρησης, καθότι η Μπρέι ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Όπως είναι φυσιολογικό, οι δύο νίκες έχουν φέρει τη ψυχολογία της Γκάλγουεϊ στα… ουράνια, σήμερα θα παίξει με αυτοπεποίθηση για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.