Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 13:56

Hμέρα των φαβορί

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια του 6ου ομίλου ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική στο Euro.

Στις 7 μ.μ. η Αυστρία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και στις 10 μ.μ η Πορτογαλία την Ισλανδία. Σε αυτό το γκρουπ Πορτογαλία και Αυστρία είναι τα φαβορί για την πρόκριση, με την Ισλανδία και την Ουγγαρία να μάχονται για την τρίτη θέση που μπορεί να οδηγήσει στους "16". Ως εκ τούτου το μεταξύ τους ματς στην δεύτερη αγωνιστική είναι αυτό που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ρίξουν... λευκή πετσέτα στις σημερινές αναμετρήσεις. Αλλωστε το άγχος και η πίεση για τη νίκη βρίσκεται στη μεριά των αντιπάλων τους. Εκτιμώ ωστόσο, ότι εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιωθούν τα φαβορί. 

Η Αυστρία βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και μπαίνει στη διοργάνωση με φιλοδοξίες, ενώ η Πορτογαλία διαθέτει σοβαρό προπονητή (Σάντος) και τον σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα τα δώσει όλα για να οδηγήσει ψηλά τη χώρα του.  Η λογική λέει ότι τόσο η Αυστρία, όσο και η Πορτογαλία θα έχουν την κατοχή της μπάλας και οι αντίπαλοί τους θα περιοριστούν σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας την αντεπίθεση ή να εκμεταλλευτούν κάποια στημένη φάση. 

Ενα γκολ στο ημίχρονο θα απλουστεύσει τα πράγματα, αλλά ακόμα και δεν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι στο τέλος θα βρουν τον τρόπο για να ξεκλειδώσουν τις άμυνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ

510. Αυστρία - Ουγγαρία 1 1.60

 

511. Πορτογαλία - Ισλανδία 1 1.50