Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 13:13

Πέφτουν... κορμιά

Γράφτηκε από τον
Πέφτουν... κορμιά

Θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού.

Η ποδοσφαιρική μοίρα όμως φέρνει Γερμανία και Ιταλία αντιμέτωπες στον τρίτο χρονικά προημιτελικό του Euro, ενώ η φάση των "8" ολοκληρώνεται αύριο με το Γαλλία - Ισλανδία. Και αν στο κυριακάτικο ματς υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, στο σημερινό μπορούμε να πούμε ότι θα πέσουν... κορμιά.

Η Γερμανία δίνεται φαβορί (2.05-2.70 - 3.65), αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα σε επίσημο αγώνα την Ιταλία, που έχει το απόλυτο σε τέσσερα μεταξύ τους νοκ - άουτ παιχνίδια! Επιπλέον η Ιταλία απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και είναι αήττητη σε 15 προημιτελικούς μεγάλης διοργάνωσης. Οι παραδόσεις βέβαια δεν παίζουν μπάλα, αλλά δείχνουν πόσο υψηλό είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει απόψε η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Γερμανία προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες κόντρα στη Σλοβακία και το σημερινό είναι το πρώτο ουσιαστικά σοβαρό τεστ στα γήπεδα της Γαλλίας. Τα "πάντσερ" πρέπει να βρουν τρόπους να ξεκλειδώσουν την ιταλική άμυνα και παράλληλα να προσέξουν στα μετόπισθεν, διότι με μια μπαλιά από τα στόπερ οι Ιταλοί βγαίνουν σε θέση βολής.

Η άμυνα των Γερμανών δεν είναι ίδια με αυτή που βλέπαμε στο Μουντιάλ και εκτιμώ ότι οι Ιταλοί θα βρουν τρόπο να σκοράρουν. Από την άλλη όμως είναι και δύσκολο να κρατήσουν 90 λεπτά ανέπαφη την εστία τους. Πάμε για έναν μεγάλο προημιτελικό που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και αντί για σημείο επιλέγουμε το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ που είναι και το πιο συνηθισμένο και καλύπτει πολλά σκορ.

Ιδια επιλογή και στον δεύτερο προημιτελικό του Σαββατοκύριακου, όπου η Γαλλία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την πρόκριση. Η πρωτάρα Ισλανδία όμως, ζει το όνειρό της, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για νέα έκπληξη. Η Ισλανδία έχει σκοράρει και έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια της, ενώ οι Γάλλοι με εξαίρεση το ματς με την Ελβετία (όπου είχαν 3 δοκάρια) πέτυχαν σε όλα τα ματς από 2 γκολ.

Στην λογική ενός σκορ του 2-0 ή 2-1, πάμε και εδώ στα 2-3 γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

546. Γερμανία - Ιταλία 2-3 γκολ 1.70

 

547. Γαλλία - Ισλανδία 2-3 γκολ 1.72