Παρασκευή, 19 Αύγουστος 2016 13:56

Εμπιστοσύνη σε Λα Κορούνια και Σταντάρ Λιέγης

Γράφτηκε από τον

Ολοένα και πλουσιότερο γίνεται το κουπόνι, καθώς από σήμερα ξαναμπαίνει στη... ζωή μας και η Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Εμείς έχουμε καταλήξει σε τετράδα προτάσεων, με τις "στάσεις" της σημερινής διαδρομής να γίνονται σε Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Δανία.

Θετικό "ποδαρικό" οι Γαλιθιάνοι

Ξεκινάμε, λοιπόν, με προγνωστικά Ισπανίας, όπου πηγαίνουμε με τον Άσσο της Λα Κορούνια επί της Έιμπαρ σε απόδοση 2.00. Από τις πολλές ισοπαλίες και τον άσχημο δεύτερο γύρο χαρακτηρίστηκε η Λα Κορούνια στο περσινό πρωτάθλημα, καταφέρνοντας τελικά να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Δεν μπορούμε να τη θεωρήσουμε φέτος ως διεκδικήτρια κάποιας ευρωπαϊκής θέσης, με τον Γκαΐθκα Γκαριτάνο να αναλαμβάνει τα ηνία μετά την αποχώρηση του Βίκτορ. Έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα συνέθεσαν τον απολογισμό των καλοκαιρινών φιλικών, με τις αντιπάλους να είναι μέτριας δυναμικής. Δώδεκα στον αριθμό οι αφίξεις, με τα περισσότερα χρήματα να δίνονται για την απόκτηση του Ρουμάνου επιθετικού Φλορίν Αντόνε από την Κόρδοβα (4 εκατ. ευρώ). Η Έιμπαρ, από την πλευρά της, μπαίνει για μία ακόμα σεζόν με πρώτιστο στόχο την εξασφάλιση της παραμονής. Έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο στο περσινό πρωτάθλημα, όμως στο δεύτερο μισό υπέστη ολική κατάρρευση, τερματίζοντας τελικά στη 14η θέση του πίνακα. Σημειώστε, επίσης, ότι αγνόησε τη νίκη στα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην περσινή Πριμέρα (0-2-8), δεχόμενη μάλιστα και πολλά γκολ στις εξόδους της. Οι Βάσκοι κράτησαν στον πάγκο τους τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες από το περσινό ρόστερ είναι ο επιθετικός Μπόρχα Μπαστόν (έληξε ο δανεισμός του από την Ατλέτικο Μαδρίτης) και ο εξτρέμ Κέκο (πουλήθηκε στη Μάλαγα έναντι 5 εκατ. ευρώ). Πιστεύουμε ότι η Λα Κορούνια θα εκμεταλλευθεί σήμερα τη δύναμη του "Ριαθόρ".

"Μιλάει" η έδρα στο Βέλγιο

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση της Σταντάρ Λιέγης με τη Σαρλερουά, επιλέγοντας και πάλι τον Άσσο σε απόδοση 1.93. Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο εσωτερικό της Σταντάρ Λιέγης. Η γκρίνια ξεκίνησε απ’ τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ (2-1), συνεχίστηκε απ’ την αποτυχημένη πρεμιέρα με τη Βέστερλο (2-2 εκτός) και δε μετριάστηκε απ’ τη νίκη 2-0 επί της Σιντ Τρούιντεν. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα την περασμένη εβδομάδα, μετά την εκτός έδρας ήττα 1-0 απ’ τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, παιχνίδι όπου η Σταντάρ ήταν κάκιστη σχεδόν απ’ την αρχή ως το φινάλε. Απ’ τις ομάδες που έχουν κερδίσει θετικά σχόλια στις πρώτες αγωνιστικές είναι η Σαρλερουά. Ξεκίνησε με δύο νίκες τη νέα σεζόν, καθώς μετά το 1-0 της πρεμιέρας επί της Μπέβερεν, ακολούθησε το εκτός έδρας 0-1 επί της Μουσκρόν, ενώ την περασμένη εβδομάδα έμεινε στο εντός έδρας 1-1 στο ντέρμπι με τη Γάνδη. Εμπιστευόμαστε, πάντως, την πολύ θετική εντός έδρας παράδοση που έχει η Σταντάρ απέναντι στη σημερινή αντίπαλο, ενώ θεωρούμε ότι ο Άσσος θα έρθει και λόγω της μεγάλης ανάγκης για άμεση ανάκαμψη.

Διπλό η Ντεν Χάαγκ

Η τρίτη σημερινή μας πρόταση έρχεται από την Α' Ολλανδίας και αφορά το Διπλό της Ντεν Χάαγκ επί της Εξέλσιορ σε απόδοση 2.20. Αναφέρουμε αρχικά την πολύ καλή παράδοση για τους φιλοξενούμενους, καθώς η Ντεν Χάαγκ είναι αήττητη στα τελευταία 8 ματς κόντρα στην Εξέλσιορ ανεξαρτήτως έδρας, κέρδισε τα 4 εξ αυτών. Απ’ τις ομάδες που αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις στις πρώτες αγωνιστικές της νέας σεζόν η Εξέλσιορ, συνδύασε τις υποχρεώσεις της με ισάριθμες νίκες. Μετά το εμφατικό 1-2 επί της Τβέντε στην πρεμιέρα, αποτέλεσμα που προκάλεσε μια σχετική έκπληξη, ακολούθησε το εντός έδρας 2-0 επί της Γκρόνινγκεν. Σήμερα ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει για τους γηπεδούχους, που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που επίσης ξεκίνησε με 2/2 νίκες και έχει την ποιότητα να τους απειλήσει. Εντυπωσιακή είναι η Ντεν Χάαγκ στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα εντός έδρας κόντρα στη νεοφώτιστη Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην πρεμιέρα, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 και πήρε την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Αυτή ήταν αντίστοιχα επιτυχής, καθώς πέρασε με 1-2 απ’ την έδρα της Φίτεσε, σ’ ένα σαφώς πιο απαιτητικό παιχνίδι. Στηρίζουμε Ντεν Χάαγκ.

Με τα γκολ στη Δανία

Το "καρέ" των προτάσεών μας ολοκληρώνεται με το Over 2,5 στο παιχνίδι της Νόρτζελαντ με τη Ράντερς για τη δανέζικη Superliga (απόδοση 2.00). Η Νόρτζελαντ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο δικαιώνοντας όλους όσους επεσήμαιναν πως η εμφατική νίκη της στην πρεμιέρα με το 4-0 στην έδρα της Βίμποργκ δεν ήταν δική της δουλειά, αλλά προέκυψε λόγω των τεράστιων αδυναμιών της αντιπάλου της. Αυτή τη φορά ταξίδεψε μέχρι την έδρα της Οντένσε με στόχο να βάλει «φρένο» στα αρνητικά αποτελέσματα, όμως όχι απλά δεν κατάφερε, αλλά δέχθηκε για ένα ακόμη παιχνίδι τρία γκολ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προς το τέλος με ένα τέρμα του Ίνγκβαρτσεν. Σαν να μην της έφταναν τα προβλήματα που ήδη έχει, την Τετάρτη ανακοίνωσε και την πώληση του βασικότατου εξτρέμ Τζόσουα στη Μπούρσασπορ, στη θέση του οποίου απέκτησε τον Ασάντε, από τη Στάμπαεκ. Η Ράντερς, από την πλευρά της, δείχνει ότι βρίσκει σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα και το πιστοποίησε με την τρίτη συνεχόμενη νίκη που σημείωσε, αυτή τη φορά με το 1-0 στην έδρα της Βίμποργκ. Αποτέλεσμα, το οποίο ήρθε να διαδεχθεί το 1-0 επί της Χόρσενς και το 2-1 στην έδρα της Άαρχους την προπερασμένη αγωνιστική. Μετράει αισίως 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, απολογισμός που δεν μπορεί να κριθεί αρνητικός για μια ομάδα όπως η Ράντερς. Βλέπουμε πολλά γκολ στην αναμέτρηση.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.