Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2013 18:13

Over με αξία στο Μεντεγίν

Γράφτηκε από τον

Τα τέσσερα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κόπα Σουνταμερικάνα προκύπτουν τα ξημερώματα της Παρασκευής, καθώς ολοκληρώνεται ο προημιτελικός γύρος και το πιο αμφίρροπο ζευγάρι (Ατλέτικο Νασιονάλ - Σάο Πάολο) είναι εκείνο που υπόσχεται εξίσου πλούσιο θέαμα στον επαναληπτικό μετά το 3-2 στο πρώτο παιχνίδι.

 

Πριν από μία εβδομάδα στο Σάο Πάολο η τοπική ομάδα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, επικρατώντας 3-2 των Κολομβιανών που ισοφάρισαν δύο φορές αλλά λύγισαν στο 90'. Αυτό σημαίνει πως οι Βραζιλιάνοι παίζουν για δύο αποτελέσματα απόψε στο υψόμετρο της Μεντεγίν κι ακριβώς επειδή οι επιπτώσεις του υψομέτρου στον ανθρώπινο οργανισμό γίνονται όλο και πιο ισχυρές όσο περνά η ώρα, θα επιδιώξουν να σκοράρουν νωρίς, ώστε να μην κινδυνέψουν με κάποιο γκολ στο τέλος να χάσουν την πρόκριση.

Η Σάο Πάολο βρίσκει δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία το τελευταίο δίμηνο, έχοντας απαγγιστρώσει την επιθετική της λειτουργία από τον Λουίς Φαμπιάνο, γεγονός που την καθιστούσε εξαιρετικά προβλέψιμη κι εκεί που βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχουν πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα.

Από την άλλη πλευρά οι αποψινοί οικοδεσπότες παίζουν χωρίς αντίπαλο στην κολομβιανή λίγκα, όπου βρίσκονται δίκαια στην πρώτη θέση με μόλις μία ήττα σε ολόκληρη τη σεζόν. Ομάδα με πολύ ταλέντο η Ατλέτικο Νασιονάλ, βασίζεται κατά πολύ στις ικανότατες μονάδες που διαθέτει από τη μέση και μπροστά.

Βάσει των παραπάνω το Over βρίσκεται αδικαιολόγητα τόσο ψηλά (2,00 στον ΟΠΑΠ, ακόμα πιο πολύ πληρώνει στις ξένες εταιρίες), καθώς μιλάμε για ένα ματς χωρίς ευκαιρία επανόρθωσης από τη στιγμή που ο ηττημένος αποχαιρετά το Κόπα Σουνταμερικάνα. Ενα γκολ είτε από τη μία ή την άλλη πλευρά πριν το μισάωρο θα αναγκάσει την ομάδα που θα το δεχτεί να ρισκάρει και οι πιθανότητες να μπουν τρία ή περισσότερα ως τη λήξη θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ.

O... Betατζής